Drakula

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Dracula
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1992
Játékidő:
128 perc
imdb_icon értékelés:
7.4
Kategória:
Lord Arthur Holmwood:
Professor Abraham Van Helsing:
Dracula:
Jonathan Harker:
Mina Murray:
Quincey P. Morris:
Lucy Westenra:
Dr. Jack Seward:
R.M. Renfield:
Deacon:
Lucy's Maid:
Priest:
Hobbs:
Mr. Hawkins:
Downstairs Maid:
Szereplők:
Cary Elwes (Lord Arthur Holmwood), Anthony Hopkins (Professor Abraham Van Helsing), Gary Oldman (Dracula), Keanu Reeves (Jonathan Harker), Winona Ryder (Mina Murray / Elisabeta), Monica Bellucci (Dracula's Bride), Billy Campbell (Quincey P. Morris (as Bill Campbell)), Sadie Frost (Lucy Westenra), Richard E. Grant (Dr. Jack Seward), Tom Waits (R.M. Renfield), Michaela Bercu (Dracula's Bride), Laurie Franks (Lucy's Maid), I.M. Hobson (Hobbs), Florina Kendrick (Dracula's Bride), Jay Robinson (Mr. Hawkins)
Megtekintések:
1,418 (667)
Leírás:
Drakulát, a véreskezû vajdát évszázadokkal ezelõtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetõk mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztõ vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetõdõ idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörû lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

Elérhető megtekintő linkek: 51

Hozzászólások

2018-12-19 22:19:20 - SlevinKelevra Köszönöm a feltöltést.

2018-11-12 20:09:28 - 1 Én jártam Drakula kastélyában, nagy horrorrajongóként vártam, hogy majd elkap a couleur locale... de kiábrándító volt szembesülni azzal, hogy ez az amúgy emblematikus kultúrtörténeti vonatkozású hely valójában mennyire kommercializálódott, mennyire demitizált. Turisták áradata, árusok karéja. Néhány szuvenírt vettünk mementó gyanánt.

2018-11-12 10:52:53 - GRIFF 4 Részemről a legjobb Drakulás filmnek tartom! Nem a vérengzésen van a hangsúly, elég tisztességesen követi az eredeti Stoker-könyv történéseit és meglehetősen parádés a szereposztás, valamint a rendező!