Donnie Darko

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2001
Játékidő:
113 perc
imdb_icon értékelés:
8.0
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Patrick Swayze (Jim Cunningham), James Duval (Frank), Mary McDonnell (Rose Darko), Tom Tangen (Man in Red Jogging Suit), Daveigh Chase (Samantha Darko), Beth Grant (Kitty Farmer), Alex Greenwald (Seth Devlin), Jake Gyllenhaal (Donnie Darko), Maggie Gyllenhaal (Elizabeth Darko), Mark Hoffman (Police Officer), Jena Malone (Gretchen Ross), Holmes Osborne (Eddie Darko), David St. James (Bob Garland), Stuart Stone (Ronald Fisher), Arthur Taxier (Dr. Fisher), Gary Lundy (Sean Smith), Jazzie Mahannah (Joanie James), Jolene Purdy (Cherita Chen)
Megtekintések:
2,786
Leírás:
A Donnie Darko egyszerre képregény, egyszerre esettanulmány és az év legmerészebb vállalkozása az amerikai független filmkészítésben. Csodákkal teli, hangulatos darab, amely az X-akták mágikus realizmusával mesél a nyolcvanas évekbeli kertvárosi tizenévesek szorongásairól. Kelly már a nyitó jelenetben elkezd zsonglőrködni a normalitással: a szappanoperába illő Darko család nekiesik egy rendelt pizzának, rövidesen pedig kiderül, hogy középső gyerekük, Donnie leállt a gyógyszerével, és üzeneteket kap az űrből. Az éjszaka folyamán Donnie-val újra kapcsolatba lépnek, ez menti meg attól a repülőgépmotortól, amely bezuhan a mennyezeten át. A fiú egyre mélyebben sodródik a bűvöletbe: meg van róla győződve, hogy huszonnyolc nap múlva vége a világnak.

Elérhető megtekintő linkek: 38

Hozzászólások

2022-04-21 11:11:53 - unalmas 1 Zseniális!
Amióta először láttam, azóta van hatással rám. Óriási.

Gary Jules Mad World-je pedig.... a hideg kiráz tőle abszolút pozitív értelemben... Csodálatos...

https://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4

(remélem maradhat a link, de ha nem, az sem baj, ajánlom mindenkinek meghallgatásra)

2021-04-18 16:06:41 - dunkelzahn 1 2 Még mindig zseniális, sokadik alkalommal is. Sajnos csomó helyen nincs szinkron, valószinüleg a remasternek köszönhetö.

2019-12-15 08:55:18 - dinaodi 1 5 Megint egy semmit szorozgató agyalásos művészieskedő film, elvesztegetett időm, 10/2 pont,de az is inkább nekem járna, mert végignéztem!