Dogville - A menedék

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Dogville
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2003
Játékidő:
178 perc
imdb_icon értékelés:
8.0
Kategória:
Ma Ginger:
Grace Margaret Mulligan:
Narrator:
The Man with the Big Hat:
The Big Man:
Bill Henson:
Jack McKay:
Tom Edison Sr.:
The Man in the Coat:
Készítők:
Rendező:
Mrs. Henson:
Tom Edison:
Olivia:
Szereplők:
Lauren Bacall (Ma Ginger), Nicole Kidman (Grace Margaret Mulligan), John Hurt (Narrator (voice)), Jean-Marc Barr (The Man with the Big Hat), James Caan (The Big Man), Jeremy Davies (Bill Henson), Ben Gazzara (Jack McKay), Philip Baker Hall (Tom Edison Sr.), Blair Brown (Mrs. Henson), Harriet Andersson (Gloria), Paul Bettany (Tom Edison), Patricia Clarkson (Vera), Siobhan Fallon Hogan (Martha), Thom Hoffman (Gangster), Zeljko Ivanek (Ben)
Megtekintések:
1,079 (609)
Leírás:
A történet színtere Dogville, egy kis bányászfalu a 30-as évek Amerikájában. Lakói szegény emigránsok, "jó és becsületes polgárok, akik szeretik városukat" - tudjuk meg a narrátortól, aki az egész film alatt kalauzolja a nézőt. Ebbe a világtól elzárt közösségbe érkezik üldözői elől menekülve Grace (Nicole Kidman). A fiatal, csinos nőt a falu lakói egy tanácskozást követően befogadják, és úgy döntenek, menedéket nyújtanak neki az őt üldöző gengszterek elől. Cserébe Grace mindenben a segítségükre van. Ami azonban kezdetben szívességeknek indul, később kényszerré, valóságos terrorrá válik. A helyiek megtudják, hogy Grace-t a rendőrség is körözi, így a menedéket egyre súlyosabb áron "kínálják" neki. Grace a falu rabszolgája lesz, kihasználják, megerőszakolják, bilincsbe verik - testileg és lelkileg is megtörik a fiatal lányt. A menedéket kereső nő azonban rejteget még meglepetéseket, így a falu lakóinak van mitől rettegniük, amiért kihasználták a csinos Grace-t.

Elérhető megtekintő linkek: 13

Hozzászólások

2021-04-13 18:00:31 - dinaodi Hát ezt nézze az aki magasabb szinten érti és élvezi a művészfilmeket, 10 perc elég is volt belőle.Köszi

2019-09-28 11:02:14 - LucaLove Csak ajánalni tudom.
Érdemes az utolsó képkockákig nézni. :wink:

2018-09-03 20:30:32 - Katina 2 Szürreális, művészi, a történet magával ránt, érdekes-különc megközelítés. Mintha egy színiiskola előadását néztem volna. Mégis végig saját verzióban képzeltem el a filmet, mert a meglévő nem tetszett.
Tömegfogyasztás szemszögéből nézve: 10/4
Történet és színészek: 10/7