A program: Egy legenda bukása

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
The Program
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2015
Játékidő:
99 perc
imdb_icon értékelés:
6.5
Kategória:
Bob Hamman:
Rendező:
Lance Armstrong:
Dr. Ferrari:
Betsy Andreu:
Készítők:
John Wilcockson:
Rupert Guinness:
Floyd Landis:
Sunday Times Editor:
Lance's Doctor:
Bill Stapleton:
Frankie Andreu:
David Walsh:
Johan Bruyneel:
Emma O'Reilly:
Stephen Swart:
Tony:
Charles Pelkey:
Szereplők:
Dustin Hoffman (Bob Hamman), Ben Foster (Lance Armstrong), Guillaume Canet (Dr. Ferrari), Elaine Cassidy (Betsy Andreu), Chris Larkin (John Wilcockson), Mark Little (Rupert Guinness), Jesse Plemons (Floyd Landis), Peter Wight (Sunday Times Editor), Michael G. Wilson (Lance's Doctor), Lee Pace (Bill Stapleton), Edward Hogg (Frankie Andreu), Chris O'Dowd (David Walsh), Denis Ménochet (Johan Bruyneel), Laura Donnelly (Emma O'Reilly), Nathan Wiley (Charles Pelkey)
Megtekintések:
980 (637)
Leírás:
A világ leghíresebb és legsikeresebb sportemberéből vált a leghírhedtebb csalóvá Lance Armstrong, akinek tündökléséről és bukásáról Stephen Frears rendezett izgalmas filmet – ami inkább a bukásról szól, és nagyszerű színészeket vonultat fel. Lance Armstrong történetét aligha kell bemutatnunk a sokszoros Tour de France nyertes kerékpáros és világszerte ismert és körülrajongott celeb, akiről kiderült, hogy szinte minden eredményét a teljesítményfokozó drogoknak köszönhette. Bukása nem egyszerű botrány volt, hiszen egy egész „szervezet” állt mögötte, amely fedezte és doppingszerrel látta el, és rengetegen húztak hasznot sikereiből, sőt, miután túlélte a rákkal folytatott küzdelmet és rengeteget jótékonykodott, egyfajta érinthetetlen hőssé is vált. Egy ír újságíró, David Walsh azonban mindent feltett arra, hogy lebuktassa ezt a hőst, és végül sikerrel járt: Armstrong végül Oprah Winfrey-nél vallott be mindent és a legtöbb címétől megfosztották, szponzorai kiléptek mellőle, és a sport is megváltozott – reméljük. A The Program című film Walsh és Armstrong párbajáról szól, az előzetes pedig némi ízelítőt ad a doppinghasználatból és a lebukás elkerüléseinek különböző módszereiből.

Elérhető megtekintő linkek: 17

Hozzászólások

2019-12-21 17:01:06 - SlevinKelevra Köszönöm a feltöltést.

2018-03-08 23:11:38 - vektor78 Jó kis film. Tudom,hogy végig hazudott és teljesítmény javítókat szedett,csalt ahogy tudott,de csak ő vallotta be,és akkor amikor már nem is kellett volna! A kerékpársportban kezdettől mióta ezek a szerek jelen voltak kb a mezőny nagyrésze használta azokat,és csalnak azóta is minden elképzelhető módon. Viszont csak ő vallotta be. Halál rá és a többiekkel ne foglalkozzunk..... Hmm.... ugye.... 10/6.7