Bábel

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Babel
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2006
Játékidő:
143 perc
imdb_icon értékelés:
7.5
Kategória:
Szereplők:
Brad Pitt (Richard), Cate Blanchett (Susan), Linda Broughton (Tourist), Dermot Crowley (Barth), Gael García Bernal (Santiago), Matyelok Gibbs (Elyse), Michael Maloney (James), Trevor Martin (Douglas), Aline Mowat (Tourist), Wendy Nottingham (Tourist), André Oumansky (Walter), Harriet Walter (Lilly), Peter Wight (Tom), Claudine Acs (Jane), Mohamed Akhzam (Anwar), Henry Maratray (Tourist), Georges Bousquet (Robert), Jean Marc Hulot (Tourist)
Megtekintések:
1,250
Leírás:
Fegyverlövés dörren a marokkói sivatagban. Ez indítja el egy amerikai turistapár küzdelmét a túlélésért, és köti őket a világ másik három pontján lévő emberekhez. Két marokkói fiúhoz, akik akaratlanul bűnözőkké válnak, egy dadushoz, aki két amerikai gyermeket igyekszik átcsempészni a mexikói határon, valamint a siket, problémás japán tinédzser apjához, akit a rendőrség köröz. A földrajzi távolság, a kultúra és a nyelv által elválasztott négy csoport a közös végzet felé tart. Néhány nap alatt mindegyikük megtapasztalja a tökéletes elveszettség érzését, miközben fölfedezik a kapcsolódás és a szeretet valódi mélységét. "A Bábelt az a morális, belső igény hívta létre, hogy megtisztuljak és beszéljek mindarról, ami betöltötte a szívem és az elmém - mondja a rendező. - A legnagyobb élmény az volt számomra, hogy elkezdtem forgatni egy filmet az emberek közötti különbségről, arról, ami elválaszt bennünket, a fizikai és nyelvi korlátokról. Útközben rádöbbentem, hogy valójában arról készítek filmet, ami összekapcsol bennünket: a szeretetről és a fájdalomról." A Bábel középpontjában a huszonegyedik század egyik legnagyobb problémája áll: az emberek közötti kommunikáció hiánya. A legszomorúbb az egészben, hogy nem kell elveszni a marokkói sivatagban, vagy a tokiói forgatagban, hogy elszigeteltnek, magányosnak érezzük magunkat. Inarritu szerint a legborzasztóbb magány az, amit magunkkal, a feleségünkkel, a gyermekeinkkel élünk meg. A rendező úgy véli, a film olyan nemzetközi nyelv, amely segítségével a művész áttörheti a valós és a kommunikációs gátakat bárhol a világon. "Nincs tökéletesebb eszköz a nyelvi korlátok áttörésére, mint a zene és a látvány. Ezeket nem szükséges lefordítani, mert általános emberi érzelmeket érintenek meg" - mondja.

Ingyenes letöltés a Diabló Torrent oldalról Kattints ide
Kategória Staff Név Méret Feltöltve
subtitle
SD/HUN
green mark Babel.2006.Custom.BDRip.HUN.x264-DenZo 2.23 GB 2019-05-08
10:38:10
Elérhető megtekintő linkek: 16

Hozzászólások

2021-04-05 22:37:01 - chrissz 1 Nem tetszett :/ Vontatott, semmi cselekmény, mintha egymástól független youtube videókat nézegetnék. És külön le kell tölteni hozzá feliratot, mert a japán és marokkói részekhez kellenek. 1 óra 16 percet bírtam. Gratula annak, aki végigüli ezt a művészinek nevezett inkább nem írom le, hogy mit. Köszönöm a feltöltőnek a munkáját.