Az utolsó mohikán

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
The Last of the Mohicans
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1992
Játékidő:
112 perc
imdb_icon értékelés:
7.7
Kategória:
Hawkeye (Nathaniel Poe):
Rendező:
Maj. Ambrose:
Capt. Beams:
Cora Munro:
Gen. Webb:
Ongewasgone:
Jack Winthrop:
Gen Montcalm:
Alexandra Cameron:
John Cameron:
Alice Munro:
Chingachgook:
James Cameron:
Col. Edmund Munro:
Uncas:
Phelps:
Magua:
Maj. Duncan Heyward:
Szereplők:
Daniel Day-Lewis (Hawkeye (Nathaniel Poe)), Pete Postlethwaite (Capt. Beams), Madeleine Stowe (Cora Munro), Dennis Banks (Ongewasgone (as Dennis J. Banks)), Dennis Banks (Ongewasgone), Edward Blatchford (Jack Winthrop), Patrice Chéreau (Gen Montcalm), Tracey Ellis (Alexandra Cameron), Terry Kinney (John Cameron), Jodhi May (Alice Munro), Russell Means (Chingachgook), Justin M. Rice (James Cameron), Maurice Roëves (Col. Edmund Munro), Eric Schweig (Uncas), Wes Studi (Magua), Steven Waddington (Maj. Duncan Heyward)
Megtekintések:
995 (525)
Leírás:
A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

Elérhető megtekintő linkek: 29

Hozzászólások

2021-03-14 11:30:16 - Gabesz79 Ez még ma is hatalmas film.Jópárszor megnéztem anno,de még ma is megnézem.10/11 nem is kérdés:)

2019-09-03 18:21:10 - cursuf 1 király film

2019-09-03 18:21:10 - cursuf 1 király film