Saul fia

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2015
Játékidő:
107 perc
imdb_icon értékelés:
7.4
Kategória:
Yankl (Young Prisoner):
Schlojme:
Oberkapo Biederman:
Dr. Miklos Nyiszli:
Bearded Prisoner:
Apikoyres (Greek Rabbi):
Feigenbaum:
Készítők:
Rendező:
Rabbi Frankel:
Oberscharführer Voss:
Saul Ausländer:
Abraham Warszawski:
Oberscharführer Busch:
Hirsch (Gold Collector):
Russian Prisoner:
Katz:
Szereplők:
Attila Fritz (Yankl (Young Prisoner)), Mihály Kormos (Schlojme), Urs Rechn (Oberkapo Biederman), Sándor Zsótér (Dr. Miklos Nyiszli), Todd Charmont (Bearded Prisoner), Marcin Czarnik (Feigenbaum), Jerzy Walczak (Rabbi Frankel), Uwe Lauer (Oberscharführer Voss), Géza Röhrig (Saul Ausländer), Levente Molnár (Abraham Warszawski), Christian Harting (Oberscharführer Busch), Levente Orbán (Russian Prisoner), Gergö Farkas (Saul's Son), Kamil Dobrowolski (Mietek), Balázs Farkas (Saul's Son)
Megtekintések:
918 (492)
Leírás:
A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Elérhető megtekintő linkek: 25

Hozzászólások

2020-04-19 02:26:01 - krisz0702 5 1 xD Ez egy vicc.... el sem lehet mondani mennyire rossz... Ráadásul a főszereplő R. Géza aki Chuck Norrist akarja utánozni vagy tényleg annyira rosszul színészkedik hogy egy arcot mutat végig az egész filmben.... nevetséges...