Yamato - Öngyilkos küldetés

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2005
Játékidő:
145 perc
imdb_icon értékelés:
6.5
Kategória:
Készítők:
Rendező:
Szereplők:
Jun'ichi Haruta (Hisao Koike), Ryûzô Hayashi (Ryunosuke Kusaka), Hirotarô Honda (Tetsuzo Furumura), Hisashi Igawa (The Chairman), Hiroshi Katsuno (Nobue Morishita), Takashi Sorimachi (Shohachi Moriwaki), Yû Aoi (Taeko), Shidô Nakamura (Mamoru Uchida), Sôsuke Ikematsu (Atsushi (as Sosuke Ikematsu)), Ryô Hashizume (Yoshiharu Kojima), Hiroyuki Hirayama (Tamaki), Kenji Kaneko (Machimura), Masataka Ishizaki (Ishizaki Masataka (as Chavetaro Ishizaki)), Takahiro Fujimoto (), Chavetaro Ishizaki (), Chavetaro Ishizaki (Ishizaki Masataka), Kôsei ()
Megtekintések:
868 (603)
Leírás:
Több mint 260 méter hosszú és 64 ezer tonna. A csatahajók királynője. 1945 tavaszán azonban már vele is elveszett a háború a japánok számára. A Yamatót tizenévesekből álló háromezer fős legénységével úgy küldik az utolsó kamikaze útjára, hogy nincs benne elég üzemanyag a visszatéréshez. Alig egy nappal a kihajózás után pedig amerikai felderítő tengeralattjárók felfedezik az ellenséges objektumot. Makiko egy déli fekvésű japán kikötőbe érkezve azt reméli, hogy egy hajó elviszi őt a hatvan éve elsüllyedt Yamato tragédiájának színhelyére. Kérése azonban mindenütt elutasításra lel, mígnem ki nem derül Katsumi Kamio kapitány számára, hogy Petty Uchida tiszt lányával áll szemben. Kamio és Uchida szoros bajtársként büszkén és bátran együtt szolgáltak ugyanis a legnagyobb hajón, melyet ember épített. Kamio megdöbben a hír hallatán, hiszen abban a tudatban élt, hogy Uchida eltűnt, amikor az amerikai légierő elsüllyesztette a hajót 1945. április 7-én. A veterán így vállalja a tizenöt órás út kalauzolását, amelynek során Makiko és egy 15 éves matróz, Atsushi oldalán újraéli a Yamato fedélzetén töltött háborús időket és megosztja emlékeit a fiatalokkal.

Elérhető megtekintő linkek: 22

Hozzászólások

2021-02-07 15:45:28 - ildimate6491 Voltak benne érdekes tények és dolgok! De voltak eltúlzott színészkedések és sokat néztek a kamerákba! Sajnálatos a sok fiatal, akiket a politikusok a vesztükbe küldtek a háborúval!