Rambo

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
First Blood
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1982
Játékidő:
93 perc
imdb_icon értékelés:
7.7
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Sylvester Stallone (Rambo), David Caruso (Mitch), Richard Crenna (Trautman), Brian Dennehy (Teasle), David L. Crowley (Shingleton), Alf Humphreys (Lester), Craig Huston (Radio Operator), Don MacKay (Preston), Bill McKinney (Kern), John McLiam (Orval), Stephen E. Miller (Guardsman #1), Chris Mulkey (Ward), David Petersen (Trooper), Patrick Stack (Lt. Clinton Morgen), Raimund Stamm (Guardsman #2), Jack Starrett (Galt), Michael Talbott (Balford), Charles A. Tamburro (Pilot)
Megtekintések:
2,437
Leírás:
Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi serif figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt.

Elérhető megtekintő linkek: 32

Hozzászólások

2021-09-22 22:55:35 - hardy2esfel 1 Még mindig egy örök darab

2021-07-06 08:46:41 - NG :hbd: Sly

2018-04-26 06:25:14 - estatico 11 Nagyon jó akció-dráma, igazi ikonteremtő film. Sokan ezt is véres akciófilmnek hiszik, de akik látták azok tudják, hogy az egész filmben összesen 2 ember hal meg! Emlékszem a 80-as évek közepén Németországból csempésztük be a kazettát, abban az időben valóban meg kellett küzdeni egy-egy jobb filmért, nem ám, mint ma, hogy anyuci-apuci pénzén vett neten meg számítógépen csak letöltögetni a filmeket! A mi korosztályunk volt az igazi "kalóz", mert mi csempésztünk, vagy csempésztettünk, ha filmet akartunk nézni, vagy behozattuk, vagy az ország másik végébe mentünk érte lemásolni egy másolt kazetta másolatának másolatát! A határon sokszor kipakoltatták a kocsit, nem lehetett behozni bármit, ha pl vettél új cipőt Bécsben, vagy Obervwarton, akkor a határ előtt megálltál, felvetted és elkezdtél benne csúszkálni, hogy kissé megkopjon a talpa a betonon,használtnak tűnjön! A kazettákat simán elszedték a határőrök, aztán biztosan ők nézték őket! Azok voltak a szép idők! Ma már minden hülye hozzáfér a filmekhez, akkor csak a kivételezettek! Mára felhigultunk sajnos!