Babylon

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2022
Játékidő:
189 perc
imdb_icon értékelés:
7.2
:
Rendező:
Szereplők:
Brad Pitt (Jack Conrad), Jean Smart (Elinor St. John), Marcos A. Ferraez (Police Officer), Flea (Bob Levine), Jimmy Ortega (Elephant Wrangler), Shane Powers (Dale), Hansford Prince (Joe Holiday), Troy Metcalf (Orville Pickwick), Albert Hammond Jr. (Guest (Chicken Line)), Olivia Wilde (Ina Conrad), Phoebe Tonkin (Jane Thornton), Margot Robbie (Nellie LaRoy), Cutty Cuthbert (Jimmy), J.C. Currais (Truck Driver), Diego Calva (Manny Torres), Bregje Heinen (Female Guest (Nathalie)), Jovan Adepo (Sidney Palmer), Telvin Griffin (Reggie)
Megtekintések:
18,727 (4,734)
Leírás:
Első hangosfilmek megjelenésének pezsgő korszakát tárja fel. Ez az az időszak, amely alapjaiban változtatta meg a teljes filmipart.Pitt egy némafilmsztárt alakít, Robbie pedig egy feltörekvő fiatal lányt, aki bevállalós bulizással próbálja megtalálni a helyét az álomgyárban.Bemutató dátuma: 2023. január 19.

Elérhető megtekintő linkek: 48

Hozzászólások

2023-03-21 13:29:58 - qamu74 ellenripley
Neked a "Bibir folyok es a Taxi.." jelentik az europai filmeket,hat nagyon keveset lattal ------

2023-03-21 13:27:51 - qamu74 SouthBronx@
Spanyol filmek,meg mindig ott vannak!!!

2023-03-19 12:22:27 - ellenripley SouthBronx@
Azért nem kell lenézni az európai filmeket! A 2000-es évekig ontották magukból a jobbnál jobb filmeket. Sajnos az akkori filmes generáció kikopott, nincsenek húzónevek, se jó rendezők, se jó történetek.

2023-03-19 12:20:35 - Cinemazsozso ellenripley@Megértelek :)

2023-03-19 12:16:28 - ellenripley 2 Én háromszor futottam neki a filmnek, és nem tudtam még végignézni. Egyszerűen nem vált ki belőlem akkora érdeklődést, hogy érdekeljen a vége.
A film nagy része- főelg az első óra egy hatalmas káosz- gondolom ezzel akarták prezentálni azt, ami akkoriban folyt. A dárdával ledöfött emberke is egy egyszerű utalás erre a káoszra, lévén rengeteg kaszkadőr halt meg akkoriban banális okok miatt is. Emlékszem egy sztorira, forgattak egy westernt. Egy folyón mentek csónakokkal egy vízesés felé. A vízesés előtt a folyó fölé kifeszítettek egy kötelet, hurkokkal, hogy a kaszkadőrök abba bele tudjanak majd kapaszkodni. Csakhogy az éjszaka a hidegben a hurkok összekunkorodtak, mert nem raktak bele drótot, és az összes kaszkadőr lezuhant a vízesésbe, és meghalt. Szóval érdekes egy világ volt az.
A humora engem a Monthy Phythonra emlékeztetett.
Hogy volt-e ilyen szórakozóhely, mint ami a filmben van, nem tudom. De hogy történtek érdekes dolgok odaát, az tuti. Roger Moore az életrajzi könyvében le is írt pár sztorit, amik a szelídebbek közül van. Leírta, hogy az egyik színésznőnek volt egy inasa, akinek hatalmas szerszáma volt, és estélyeken egy ezüsttálcára kirakta, és úgy hordozta körbe. Szóval el lehet képzelni, mik folyhattak ott anno- és most is akár.

Értem én a filmet, de valahogy SZÁMOMRA ez rosszul van prezentálva. Nem tudok azonosulni valahogy a szereplőkkel, nem tudok szorítani értük, a történet meg nem szegez oda úgy a székemhez/fotelomhoz, hogy végignézzem. Bevallom én úgy nyomtam ki a filmet 40 perc után, hogy oké, ebből most ennyi elég volt, ez elég sok volt, majd holnap folytatom. Aztán három nap múlva jutott eszembe tovább nézni. De ezek után is könnyű szívvel kapcsoltam ki.
Az az első 40 perc az valami hatalmas káosz volt, az érzékszerveim elleni brutális támadás volt, csak kapkodtam a fejemet, hogy itt mi az isten történik. Nem tudom, engem egyáltalán nem fogott meg ez a film.Sajnos az európai filmek már nem nagy durranások.
Hol van már a Bíbor folyók meg a Taxi sikere...
Húzónevek sincsenek már. Régen elég volt a plakátra kiírni a címet, és mellé, hogy főszerepben Belmondo vagy Alain Delon, és garantált volt a telt ház.
Nálunk meg hiába költenek 2,5 milliárdot el az adónkból egy Hadikra, ha a promójától feláll az ember hátán a szőr. Meg kellene tanulni végre eladni is. Mert az nem elég, hogy összeollózunk pár robbanást meg kardozást a filmből, és kész.
És ha belegondol az ember, hogy 2,5 milliárdot költöttek el rá! 1,2M embernek kellene megnéznie ahhoz, hogy a jegyárak fedezzék a költségét! És ez csak a jegyár, amiből persze a filmforgalmazó csak töredéket kap meg.
Ahogy én látom, haldoklik a filmgyártás az egész világon. És ez köszönhető a streaming szolgáltatóknak is.

2023-02-23 14:11:49 - Leo 1 1 Az utóbbi idők egyik legjobb filmje! Rég volt olyan, hogy hangosan felröhögtem többször is egy filmen, zseni benne az irónia. Gondolom kap is majd pár Oscart idén

2023-02-08 19:59:56 - Kogi 3 1 Mindenkitol elnezest , de ez a film egy agyfosas....Muvesz filmnek gyenge , masnak meg nem lehet nevezni...osszevisszasag..ertelmetlenkedes, katyvasz ...Margot Robbie jo benne..de O sem menti ezt meg
egy valodi kinszenvedes akkorat fog bukni , mint az Amszterdam...pedig az egy fokkal jobb, mint ez.
termeszetesen akinek tetszik..annak tetszik . A feltoltest koszonom

2023-01-31 09:03:55 - palesz 5 1 Mestermű.

2023-01-27 23:17:13 - Jozsi84 7 2 Jó szinészek és egy sz@r film.

2023-01-24 16:15:39 - SouthBronx 5 3 Ázsia, európa, dél Amerika kit érdekel?? 10 évente van egy nagyon jó filmjük aztán ennyi. Pl: Oldboy... Biztos hogy nem ülnék be egy ilyenre csak úgy! Pl én személy szerint az Amerikai filmeket szeretem azokon nőttem fel! Spielberg ET-jén, Scorsese Nagymenőkjén, Coppola keresztapján, Kubrick ragyogásán!! Nem érdekelnek az Európai filmek, mert rohadt gyengék!
Ez a Babylon meg tényleg a filmbuziknak, a filmek szerelmeseinek készült, ez nem egy blockbuster film! Damien Chazelle egy nagyon tehetséges rendező, azon kevés rendezők egyike akik szerzői egyedi filmeket csinálnak profi módon.

2023-01-22 09:05:32 - amerikakapitany 13 1 Ingyenfilmek@ - A legnagyobb gond a multielérés kiterjedése. Aki foglalkozik a mozi világával, az pontosan tudja, hogy a technikai fejlődés által kiváltott negatív spirál 25-30 éves ciklikussága milyen módon tört meg és gyorsult fel az elmúlt 30 évben. (Aki nem foglalkozott volna vele, röviden: 1900 első filmek, nickelodeonok, nemafilm felfutása 1930 hangosfilm teljes térnyerése, mozi kénytelen megújulni. Aztán az 50-es években a televízió térnyerése miatt jön az első komolyabb negatív spirál, és a kénytelen megújulás - jön a térhangzás, a szélesvászon, nagy vetítőtermek. Aztán a 80-as évek elején a VHS térnyerése újra válságot idéz elő, emiatt jön a mozikban a 3D, a fejlettebb térhangzás, jönnek a "limited" vetítések stb... Aztán a 2000es évek elején a DVD újabb válságspirált okoz, és fejleszteni kell a mozikban, jön a fejlesztett 3D, a termeket átalakítják stb.., most pedig a 2010-es évek óta a "tömeges kihalás" időszakát éljük, hiszen az On Demand szolgáltatók lényegében minden eddiginél erősebb kényszerhelyzetet teremtenek a mozi megújulására, ha túl akar élni, felgyorsult a ciklikus megújulás kényszere a mozi világában. Ezzel együtt jár, hogy a forgatási költségek az "amatőrök" számára lényegében a nullára csökkentek, hiszen ma már egy jobb mobillal is minőségi filmet forgathat bárki, ezért a videómegosztókon minőségi "amatőr" filmek is elkészülhenek, nem kell kamerát kölcsönözni, nem kell szakértő üzemeltető stáb stb...) Ez mind, valamint az, hogy gyakorlatilag elfogyott a téma, hiszen már "mindent" láttunk, legalább 10 szemszögből bemutatva, nagyon limitálja jelenleg a mozi, mint médium lehetőségeit. Az, hogy gyakorlatilag 8-10 on demand szolgáltatótól saját gyártású filmeket kapsz otthon, sokszor azonos témában olyan standard-et teremt, amit nehéz megugrani egy-egy alkotással, amely csak mozitermekben fut. Az egész filmes világ felhigult, ezért tűnik sokaknak olybá, hogy gyengék a filmek. Holott merítés lehetne, csak az emberek bezárkóztak a saját kis szűk,jól ismert világukba, nem nyitnak, mert egyszerűbb sodródni a mainstream tömeggel, mint kipróbálni új dolgokat. A közösséghez tartozás, a csoporterő fontosabb lett az "egyszerű" fiatal számára, mint a kiteljesedés keresése. A szám valós, éves szinten 40-50 ezer film készül a világon. csak Indiában évente 2500-3000 film készül (ebben természetesen a rövidfilmek is benne vannak), egy Sundance fesztiválra 10-11000 filmet neveznek (vegyesen egész estés, rövid, illetve dokufilm). Szóval, van honnan meríteni, az már más kérdés, hogy, mint ahogy is írtam, ma a 10-16 éves korosztály diktál! Az elkényeztetett, internet nélkül életképtelen generáció, akik sírnak mindenért, ha nem kapják meg, a szolgáltatók, forgalmazók pedig kiszolgálják őket zenével, filmmel és játékkal.

2023-01-21 16:01:33 - Katina 2 1 Erről a filmről az a véleményem, hogy nincs véleményem. Kevesen fogják értékelni. Azt azért elmondanám, hogy minden elismerésem annak, aki ezt a 3 órát végigülte/üli a moziban. Nekem itthon is nehéz volt, annak ellenére hogy nem tartom rossz filmnek.
Köszönöm a munkátokat!!!

2023-01-21 14:58:55 - Stripped34 2 6 megnéztem haverommal tegnap moziba, hát azt kell mondjam az első 1 óra nagyon jó , de utána egy nagyon rossz film. 10/2

2023-01-21 10:18:05 - Cinemazsozso 5 amerikakapitány@Látod ezt mondom...Akkora thré az itthoni mozi világában,hogy ez már szánalmas.Mutatok 2 képet,hogy az emberek mire kíváncsiak.Íme 2 vetítés az eggyik legjobban látogatott hazai moziból,közel azonos időpontban:
Babylon
https://kepkuldes.com/images/4dd508a782890544b8fa827aef5f022b.png
Kb 300 férőhely,amíböl a foglalás,és vásárlás eggyüttes száma 13
Avatar-A víz útja
https://kepkuldes.com/images/4eca3b98b7a328a1d1a5bd0d19b223d2.png
Itt összesen a majd 400 as teremben csupán 1db jegy értékesíthető.
Ráadásul ez utobbi film 2022.12.15 óta van müsoron.Azaz több mint egy hónapja.Rengetegen látták online,vagy más forrásból,mégis törettlen az érdeklödés.Te magad írtál egy éves számot,amit megerösíteni nem tudok,de több tízezer filmet jelent valóban.És a bosszantó amit nem sok ember tud,hogy nállunk egy,azaz 1 ember dönti el mi kerüljön vetítésre,és ráadásul azt is hogy az kapjon-e szinkront,vagy sem.
Teljes csőd ugy gondolom ami nállunk zajlik.
https://media1.hu/2022/08/24/megszolalt-a-magyar-cinema-city-az-anyavallalat-csodkozeli-helyzeterol/
Nem tudom ki hogy van vele,de nézzétek meg!!!Mindenkinek azzal érvelnek,hogy jöjjenek a Kelet-Europai filmek,és a magyar filmek.
Csak éppen kereslet nincs rá.Kiestek a hollywood-i,és egyébb alkotások amit 3.osztályú francia,lengyel,magyar,vagy más balkáni országok nyújtanak.És a vicc az egészben,hogy ezek még a saját országukban is egy érdektelen baromság.Probállok fínoman fogalmazni,de nagyon nehéz.A TÖLGY - AZ ERDŐ SZÍVE,AZ ÚJ JÁTÉK,GÁTLÁSTALAN ÖRÖKÖSÖK,JÓREMÉNYSÉG SZIGET,LÉNA ÉS HÓGOLYÓ,PÁRCSERÉS JÁTSZMA,és még hosszasan sorolhatnám mivel akarnak ezek megélni.Ha tv-be adják,még ott is elkapcsoljuk,nemhogy tízezreket adjunk ki rá.
Aztán csoda,hogy mindenki ráugrik a DC,és Marvel filmekre?Nem tudom milyen vezető az aki csődbe visz egy hálozatot és nem lát a sorokba.Ha az ő ízlése alapján nem jön be a válogatás,akkor pont ellenkezőleg kellene csinálnia.Ráadásul jegyárba,és büfébe már beértük a nyugatot.De visszatérve a filmre nincs azzal gond ha valakinek nem tettszik.

2023-01-21 06:33:33 - amerikakapitany 3 1 Ingyenfilmek@ dehogy is azt akarom mondani, de a metafilmnél - ami ez is, ez egyértelmű, hogy a mögöttes tartalom a fontos. Mint ahogy nagyon sok műfajban úgyszintén. A filmforgalmazás legnagyobb gondja pedig, hogy nem hoznak be több európai, ázsiai és dél-amerikai filmet! Meg az a probléma, hogy pl egy Top Gun siker lehet, ami lényegében egy ócska másolata volt az első filmnek és a star wars-nak. A művészfilmet mindig nehezebb eladni, és a Babylon az meta-művészfilm kategória, nem közönségfilm! Mondjuk nem is tudom, hogy ki ült be rá úgy, hogy könnyed szórakoztatást fog kapni, ismerve a jelenlegi helyzetet az észak-amerikai filmiparban. Nyilván sokféleképpen lehet megítélni egy filmet és én végképp nem mondhatom meg, hogy ki, hogyan érezzen egy filmmel kapcsolatban, de az szinte biztos, hogy a Babylon kultuszfilm lesz, gyanúsan ugyanazt az utat járja be, mint nagyon sok film, amely fél, vagy teljes bukás, de aztán felfedezik és "kötelező" lesz szeretni, mint a Szárnyas Fejvadász, Remény rabjai stb... Ma sajnos a tik-tok generáció diktál, a 10-16 évesek visítva követelik a szemetet, meg is kapják a marvel, top gun, avatar, ócska lebutított horrorok (M3gan) és társaik képében. A komoly thriller, dráma, pszichothriller, metadráma szinte teljesen eltűnik ezért a mozikból. Évente a világon 40-50ezer film készül! Lenne miből válogatni a forgalmazóknak, mondom, ázsia, dél-amerika és európa is ott van. Ezért volt szerencsés a mi generációnk, akik a 80-as években jártak moziba, mert nagyon vegyes volt a felhozatal a világ különböző részeiről.

2023-01-21 00:19:13 - almos1988 6 2 Én moziba láttam aki teheti menjen el és nézze meg ez a filmtörténelem rengeteg zseniális alakítással. Remélem ennek megfelelően fogják díjaznj is

2023-01-20 23:38:05 - vencske 3 4 Allitom hogy maguk a szineszek sem tudtak,tudjak mirol szol a film, csak elmondtak a betanult szoveget, barmit is jelentsen az.

2023-01-20 22:01:02 - Cinemazsozso 6 1 amerikakapitany@hmmm...Akkor most azt mondod ne foglalkozzon senki azzal,hogy ki mit lát,csak azt vegyük szempontnak,amit be akart mutatni a film???
Nem számit az a több mint 3 órá kínszenvedés amit végig ülünk a moziba?Nekem ez olyan volt,mint egyfajta vezeklés az elözö életemben elkövetett büneim jóvátételéért.És ez ráadásul még meg is van magyarázva,hogy egyfajta művészfilm :) .Tudod mi a furcsa???Mostanában tele vagyunk ilyesfajta unalmas"művészfilmekkel" :-D
Elfogadom azt is ha neked ez tetszett,Ízlések és pofonok.2 egyforma ember nincs.Én csak a tényeket írtam némi íroniával.És persze azt amit gondoltam rólla.
Idöpocsékolás,és föleg pénz kidobás.A filmtöl kicsit sokat vártak,az okosok,és ahogy mostanában szoktak alaposan mellé fogtak.Ez legyen egyfajta kritika is a magyar forgalmazok számára,hiszen évek óta ki tudja milyen szempontok alapján döntik el mi kerüljön a hazai mozikba bemutatásra.
A cinema city évek óta olyan filmeket mutat be,amire szinte sehol sincs kereslet.Behozzák szarér-húgyér a szutykokat,és ugy vannak vele,valaki csak beül rá.Bezzeg utánna panaszkodnak.hogy üres a terem???Nézdd meg milyen a kínálat más országokban,és milyen itthon.A lényeg olcsó legyen.
Ma egy ember 2500 Ft ér ül be egy vetítésre,és akkor még nem is vett semmit.Két ember egy húszas,és cserébe nem kapnak semmit.Még meleget sem,mert már füteni sem fütenek :) A szemetet pedig úgy reklámozzák,mintha valami érték lenne.
Csak ugye nem mindenki hülye,és nem mondjuk a zöldre,hogy piros.
Idén nem ártana ott egy vezető váltás.A moziba jároktól pedig kérdezem tudnának-e mondani 3 olyan filmet egy év alatt,amiröl jó szájízzel jöttek ki??Pedig olyan filmek készülnek a világba amik nem kerülnek nállunk bemutatásra hogy beszarás...

2023-01-20 20:45:58 - amerikakapitany 2 4 Ingyenfilmek@ Legjobb film, legjobb rendező az simán esélyes, illetve legjobb női alakítás Margot Robbie az szinte biztos. férfi főszereplő már lefutott - Brendan Fraser-é lesz a Bálnáért az 100%. Zene szintén 80-90%, díszlet úgyszintén. 2-3 akadémiai díj simán bejöhet, de akár 5-is. Egy biztos (Robbie díja a női főszerepért). Mellékszereplőként kaphat-e Pitt Oscart? Ha azt nézzük, kik mennek ellene, simán, olyan 60%-ra húznám őt.

2023-01-20 19:37:31 - Cinemazsozso 2 4 amerikakapitany@Ízlések és pofonok..De nállam egy a tuti.Ha most berugok,és az asszony magyaráz nekem akkor kivételesen nem verdesem ki a fogait,más büntetést adok neki...
2x egymás után meg kell néznie ezt az Oscar várományos filmet ( :-D) ,oszt tuti nem fog nekem többet magyarázni. .
Ezzel még jól is jár... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

2023-01-20 06:42:35 - amerikakapitany 7 6 Krva erős film, nyilván nem mindenkinek, csak aki ismeri az őshollywood világát és a filmeket is. Metafilm, sok utalással, áthallással. Nyers, szókimondó és nem az a lényeg, amit látsz, hanem ami mögötte van! Nem mindenki fogja érteni, nem mindenki fogja átlátni. 8/10 Oscar bácsi jönni fog, az szinte biztos!

2023-01-19 18:34:18 - ricsicsi 5 2 Köszönjük a feltöltést!Ebből 10 perc elég volt nekem.

2023-01-18 23:17:30 - Cinemazsozso 11 6 Megnéztük a premier előtti bemutatót,és komolyan mondom szinte nem tudtunk se köpni,se nyelni.A Star Wars-Ébredő Erő óta,ennél szánalmasabb filmet nem láttunk.Az első óra elteltével az emberek fele elhagyta a teremet.És ezt adták premier előtt? Ettől szánalmasabb az a IMDB 7.4 es pontozás.De a legrosszabb az,hogy ezt a szánalmat több mint 3 órán át kellett néznünk.

2023-01-18 12:03:00 - vencske 3 1 meg neztem a bemutatot, olyan mint ha 20 kulonbozo filbol lenne.

2023-01-17 17:15:34 - Cinemazsozso 9 Hamarosan magyar szinkronnal !