Napfivér, Holdnővér

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Fratello sole, sorella luna
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1972
Játékidő:
135 perc
imdb_icon értékelés:
7.2
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Alec Guinness (Pope Innocent III), Robin Askwith (Minor Role), Alfredo Bianchini (Prete), Judi Bowker (Clare), Aristide Caporale (Derelict), Adolfo Celi (Consul), Valentina Cortese (Pica Di Bernardone), Kenneth Cranham (Paolo), Graham Faulkner (St. Francis of Assisi), Michael Feast (Silvestro), Francesco Guerrieri (Deodato), Leigh Lawson (Bernardo), Lee Montague (Pietro Di Bernardone), John Sharp (Bishop Guido), Nicholas Willatt (Giocondo)
Megtekintések:
455 (237)
Leírás:
Pietro Bernardone gazdag itáliai kereskedő, szép feleségével és egy minden jóval elhalmozott fiúval, Francisszal. Francis sokáig él léhűtő módjára Assisben, sokat iszik és nem veti meg az asszonyokat sem. Barátaival együtt eléggé hírhedté válik az ott élő emberek között. Amikor háború tör ki Perugia és Assisi között Francis és barátai bevonulnak a hadseregbe, ahol nem sokkal később fogágba esnek. Egyedül Francisnak sikerül megszöknie. Mire betegen hazatér, hatalmas változásokon megy keresztül. Elkezd örülni az élet apró dolgainak, a madarak csicsergésének és megveti azt az életet, amit korábban élt. Története akkor kezdődik el igazán. Otthagyja apját és elhatározza, hogy koldulásból élve, saját kezével fog templomot emelni Istennek

Elérhető megtekintő linkek: 17

Hozzászólások

2021-07-23 13:30:38 - Mezike620829 Hazug , beteg LEURALÓ , mammonszolga dogmák , ideológiák világa e filmben IS tökéletesen lelepleződik !Természetesen csak egy vélemény az enyém IS a sokból !