Szép csendben

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2019
Játékidő:
80 perc
imdb_icon értékelés:
6.0
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
László Görög (Dávid's father), Annamária Láng (Vivien), Gábor Máté (Frigyes), Judit Schell (Krisztina, Dávid's mom), Zsófia Szamosi (Zsuzsa, Nóri's mom), Mária Varga (Zsóka), Lulu Bognár (Nóri), Dorottya Antóci (Klári), Bálint Korom (Gyuri), Dani Jeles (Miguel), András Jeles (Nico), Zsófia Balogi (Rosa), Tamás Kovács (Trumpet player), Gábor Németh (Márton Vass), Bernadette Mayer (Announcer), Erik Major (Dávid), Benjámin Lengyel (Zsolt), Lívia Kereszt (Klári's mom)
Megtekintések:
1,526
Leírás:
A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája. Az országos versenyre készülés finisében a zenekarhoz csatlakozik az elsőéves Nóri. Dávid hamarosan megsejti, hogy a 13 éves csellista lánynak viszonya van a 60 éves karmesterükkel. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. „Az emberek legtöbbször nem tudnak mit kezdeni a hasonló esetekkel. Nehezíti az ilyen ügyek feltárását, hogy hétköznapi rutinná vált az elhallgatás, tabusítás, mind kisközösségben (mint egy osztály, iskola, vagy család), mind a nyilvánosság szintjén. Amikor pedig szó esik egy ilyen esetről, a tapasztalatom az, hogy nem mélységében, sokkal inkább pikantériájában tárgyalják az emberek. A Szép csendben történetén keresztül ennek a kényes témának a bonyolultabb rétegeit kíséreltem meg feltárni, ahol ráadásul egy olyan ember keveredik gyanúba, aki közel áll hozzánk: az apánk, a munkatársunk, esetleg a mentorunk” – mondta Nagy Zoltán, rendező-forgatókönyvíró. A főszereplő Dávidot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya (mindketten az SZFE színészhallgatói) játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is...

Ingyenes letöltés a Diabló Torrent oldalról Kattints ide
Kategória Staff Név Méret Feltöltve
subtitle
HD/HUN
green mark Szep.csendben.2019.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.H.264.HUN-PTHD 2.90 GB 2020-09-10
18:53:25
subtitle
SD/HUN
green mark Szep.csendben.2019.NF.WEBRiP.HUN.XviD-SKS 1.10 GB 2020-09-13
10:21:40
Elérhető megtekintő linkek: 25

Hozzászólások

2021-07-25 20:02:03 - Katina mrv
Muszáj spoiler-ezned? Amúgy meg könyvet akarsz írni?
Tetszett, vagy nem. Nem kell kielemezned, ez nem egy házi dolgozat.
Köszi a feltöltést!

2021-07-25 15:47:31 - anymus Mrv

Szép levezetés..
De ,kevés a szemszöged..ott van a de..

2020-09-16 22:47:24 - mrv 1 3 Nem túl fordulatos film, de egy nyugis estére pont jó.
A vége mondhatni altató jellegű, de aki szereti a dallamos komolyzenét, annak mindenképp ajánlott.
A történetet tekintve... a lány már szerintem kellő korú ahhoz, hogy az efféle problémákat képes legyen kezelni, ugyanakkor viszont tudta, hogy a srácnak van csaja, ennek ellenére leáll vele csókolózni, tehát ő sem különb, hiszen tiltott utakon jár. Ez persze az átlag nézőnek talán fel sem tűnik, de aki a monogám kapcsolatok híve, annak igenis fontos részlet az említett jelenet és így máris más színben tűnik fel a lány.

A tanár és a lány közötti "őszinte beszélgetés" vége nem igazán volt egyértelmű.
Emellett ha semmi "olyan" nem történt, akkor csak sok hűhó semmiért. Hiszen a hangfelvételből nem derül ki semmi, a lány szerint "oda" nem nyúlt, tehát ez értelmezésemben a tanár magyarázatát igazolja, hogy "barátkozósan" próbál tanítani, amire láthattunk több példát... vagy akkor ítéljük el a zenésztársakat is, akik a film elején meg odamennek masszírozni, azaz az is egy testi kontaktus (srácok esetében még homofób jelzőt is lehet testálni rá ennyi erővel). Nézőpont kérdése.

Szóval a film inkább kérdéseket vet fel, mintsem magyarázatot ad. És a vége vagy hát az egész történet mind, mind csak nézőpont kérdése. Aki rosszat akar látni a tanárban, az azt is látja. Aki a barátságos tanárt akarja látni, azt látja, aki később a szembesítéskor rájön, hogy lehet, hogy túlment valóban egy határon, de azt is nézzük, hogy az elején a csaj borult a nyakába, azaz felhívás keringőre, tehát joggal volt mit félreértenie a tanárnak. A részletekben bújik meg az ördög!

Szembesítés a nővel: beismerés
Lány vallomása: nem volt semmi
Akkor mi az igazság? Szerintem a tanár félreértette az ölelést és ezért mert közeledni, azaz a lány volt a hibás. (Bár mivel volt felesége a tanárnak, ezért ő sem ártatlan.)