Ollókezű Edward

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Edward Scissorhands
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1990
Játékidő:
105 perc
imdb_icon értékelés:
7.9
Kategória:
Edward Scissorhands:
Bill:
Rendező:
Joyce:
The Inventor:
Host-TV:
Suzanne:
Esmeralda:
Cissy:
Officer Allen:
George:
Szereplők:
Johnny Depp (Edward Scissorhands), Winona Ryder (Kim), Alan Arkin (Bill), Caroline Aaron (Marge), Kathy Baker (Joyce), Anthony Michael Hall (Jim), Vincent Price (The Inventor), Dianne Wiest (Peg), Conchata Ferrell (Helen), Susan Blommaert (Tinka (as Susan J. Blommaert)), Susan Blommaert (Tinka), John Davidson (Host-TV), O-Lan Jones (Esmeralda), Robert Oliveri (Kevin), Linda Perri (Cissy (as Linda Perry)), Linda Perri (Cissy), Dick Anthony Williams (Officer Allen)
Megtekintések:
802 (437)
Leírás:
Egy különc feltaláló élő, érző, gondolkodó lényt, egy fiút barkácsol magának. A mű - akit Edward névre keresztelt alkotója (Johnny Depp)- már szinte tökéletes, csak a kezek nem készültek még el. Átmeneti megoldásként hegyes, éles, ollószerű késekkel helyettesíti a feltaláló az életre kelt lény kezét, de arra már nem jut ideje, hogy befejezze, amit elkezdett - meghal, mielőtt elkészíthetné Edward végleges, emberi kezeit. A szerencsétlen, megárvult fiút egy asszony fogadja be, aki tudja, hogy Edward félelmetes, gyilkos karmai soha nem tudnának ártani senkinek, lévén gazdájuk melegszívű, gyengéd lény. Edwardot lassan a városka többi lakója is befogadja és megszereti, az ollókezű pedig bravúros nyirbálótechnikájával hálálja meg ezt: még soha nem látott e föld olyan divatos frizurákat és mintára vágott bukszusbokrokat, mint Edward működése idején. De az idill nem tarthat örökké

Elérhető megtekintő linkek: 24

Hozzászólások

2019-11-30 14:51:53 - dinaodi 1 Érdekes, jó kis film, van mélyebb mondanivalója, érdemes megnézni, nekem tetszett.10/8.Köszönöm a feltöltést.