Dzsingisz kán

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Aoki Ôkami: chi hate umi tsukiru made
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2007
Játékidő:
136 perc
imdb_icon értékelés:
6.2
Kategória:
Yesugei:
Charaka:
Toyril Khan:
Borchu:
Rendező:
Genghis Khan:
Hoelun:
Chimbe:
Bolte:
Jamuqa:
Yeke Chired:
Bergdai:
Thargtai:
Mistress Kulan:
Todoen Gilte:
Szereplők:
Yoshihiko Hakamada (Khasar), Naoki Hosaka (Yesugei), Satoshi Jinbo (Thargtai), Shunsuke Kariya (Charaka), Eugene Nomura (Borchu), Takashi Sorimachi (Genghis Khan), Mayumi Wakamura (Hoelun), Takahiro Araki (Chimbe), Rei Kikukawa (Bolte), Yusuke Hirayama (Jamuqa), Ryô Karato (Yeke Chired), Sôsuke Ikematsu (), Ken'ichi Matsuyama (Jochi), Go Ara (Mistress Kulan (as Ara)), Kachiwo Endo (Todoen Gilte)
Megtekintések:
833 (565)
Leírás:
Dzsingisz kán azért háborúzott, hogy véget vessen a háborúknak. Számtalan csatát megnyerve létrehozta saját országát, mely nagyobb volt mint bármely földi birodalom előtte vagy utána. Egész életét beárnyékolta a születését övező titok. Az apja, Jeszügej erőszakkal ragadta el anyját, Höelünt a törzsétől. A frígyből megszülető fiatal harcos a Temüdzsin nevet kapja. Apja halála után bizonyítania kell, hogy méltó a törzs vezetésére és tényleg a Kék Farkasok ősi véréből származik. Dzsamuka, leghűbb barátja és fegyvertársa ellene fordul, mikor mindketten egyazon asszony, Bolte szerelmére pályáznak. Kettejük csatáját Temüdzsin nyeri, csakúgy mint ezt követő harcukat, amit a "kánok kánja" címért folytattak. Immár minden mongolok fejedelmeként veszi fel a Dzsingisz nevet, mint a földek és vizek ura...

Elérhető megtekintő linkek: 15

Hozzászólások

2020-05-02 20:43:17 - manolo Jó kis fantázia film nyomokban történelmi hűséggel.. ahogy meghalt szét is hullott a birodalma... na meg a mai Mongólia...az vicc..