1917

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2019
Játékidő:
119 perc
imdb_icon értékelés:
8.3
Kategória:
General Erinmore:
Rendező:
Colonel Collins:
Lieutenant Leslie:
Captain Smith:
Sergeant Sanders:
Private Kilgour:
Sergeant Harrop:
Lance Corporal Schofield:
Private Parry:
Lieutenant Gordon:
Lance Corporal Blake:
NCO Baker:
German Pilot:
NCO Harvey:
Sergeant Miller:
Private Stokes:
Private Atkins:
Private Buchanan:
Szereplők:
Colin Firth (General Erinmore), Andrew Scott (Lieutenant Leslie), Daniel Mays (Sergeant Sanders), Spike Leighton (Private Kilgour), George MacKay (Lance Corporal Schofield), Gerran Howell (Private Parry), Pip Carter (Lieutenant Gordon), Dean-Charles Chapman (Lance Corporal Blake), Paul Tinto (NCO Baker), Robert Maaser (German Pilot), Billy Postlethwaite (NCO Harvey), Andy Apollo (Sergeant Miller), Josef Davies (Private Stokes), Adam Hugill (Private Atkins), Gabriel Akuwudike (Private Buchanan)
Megtekintések:
20,225 (15,783)
Leírás:
Javában zajlik az I. világháború, amikor két fiatal brit katonát egy lehetetlennek tűnő küldetéssel bíznak meg: az ellenséges vonalon kell áthatolniuk, hogy egy üzenetet kézbesítsenek bajtársaiknak. Egy napjuk van, hogy célhoz érjenek, különben 1600 társuk, köztük egyikük testvére is odavész. A két bátor harcos hihetetlen elszántsággal indul neki a német frontnak… Az Oscar-díjas Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmjének egyik különlegessége, hogy látszólag vágás nélkül kerül a nézők elé a két katona élet-halál harca, olyan érzést keltve, mintha valós időben követnék nyomon az izgalmas akciókat. Mendes az Oscar-díjas Roger Deakinst (Szárnyas fejvadász 2049, Sicario – A bérgyilkos) kérte fel az operatőri munkára, akinek erőteljes képeivel az 1917 egy felejthetetlen mozélménnyé válik minden néző számára. A főszerepekben George MacKay, Dean-Charles Chapman látható, akik mellett Benedict Cumberbatch, Colin Firth, és Mark Strong is feltűnik. Bemutató dátuma: 2020. január 23.

Elérhető megtekintő linkek: 42

Hozzászólások

2021-03-12 18:30:59 - karasziev 1 40 perc után meguntam.

2020-03-10 22:23:20 - 1 1 A linkek frissültek már,és eredeti webdl-es anyagokat tartalmaz.
Korábban jóval gyengébb mínöségben volt,csupán DVDSCR-ben

2020-02-11 09:24:23 - opensubtitler01 4 2 BAsszus nem engedi elküldeni az egészet!

Na mindegy nem írom újra.. a lényeg, hogy nézd meg a 21 Brothers című filmet, ami egy folyamatos felvételű film az első világháborúban játszódik, pár katonát mutat be a lövészárkokban... és utána mondd azt, hogy Mendez nem egy-az-egyben erről a filmről másolta a filmjét!

2020-02-11 09:23:02 - opensubtitler01 1 3 Harrows111 - csak a játék kedvéért...( és nem, nem wikipediáról másolom (oda én írtam pl nem egy bejegyzést magyarul film témában :) )

Az 1917 egy techdemo volt. Semmi több. Egy lerágott csont történetet - mert valljuk meg, azt Te sem állíthatod, hogy itt minőségi történetvezetésről beszélünk és a szereplők mind jellembeli, mind a történet folyamán az események hatására változó bemutatása akadémiai díjat ért volna. Mendez jó helyen volt a jó időben, akkor, amikor Hollywood válságot él meg. Ez fejteném ki - ha megtisztelsz, hogy elolvasod, akkor láthatod, hogy miért nem tartom jó filmnek Mendez filmjét. Nem vitát akartam Veled sem generálni...

Lényegében, az úgynevezett 30 éves ciklikusság egy pontján vagyunk. Az első komoly válság az 50-es évek elején következett be, amikor a televízió térhódítása elkezdődött az amerikai háztartásokban. (persze ehhez jött még a paranoid veszélyérzet, amit ugye a kommunistáktól való félelem generált és boszorkányüldözésbe torkollt, de erre most ne térjünk ki). Szóval Hollywoodnak reagálnia kellett. Jött a szélesvászon, jött a sztereó, majd a 4 csatornás hang, jöttek a nagy epikus filmek. (Gondolom Hollywoodi mainstream korszakok megvannak, 60-as évek ugye háborús film, 70-es katasztrófafilm 80-as akció-horror-szex). Ezzel egy ideig el is voltak, bár hozzá kell tenni, hogy Hollywood saját magát lőtte lábon a Hays-code-dal a 30-as évek elején. Ha megnézel egy 29-es, 30-as filmet, szinte egy mai filmet látsz, nyers, életszagú, sokszor erőszakos és jelen van az erotika is. Na a Hays-Code ezt szépen agyoncsapta és olyan versenyhátrányba taszította a Hollywoodi filmet - főleg az európai, újhullámos francia és olasz filmmel szemben, amit szerintem még most sem tudott behozni. Szóval az első válságot túlélte Hollywood és szép lassan belefutott a másodikba. A 60-as évek végétől az exploitation mozik, a kis "független" stúdiók ontani kezdték a nyers, durva, sokszor öncélú, ám mégis társadalmi problémákra reflektáló filmjeiket, melyek simán utat törtek maguknak a nézőkhöz, a nagy stúdiók meg szívták a fogukat. Ugye 75-ben a Cápával elkezdődött a Blockbusterek kora, ami - és erről napokat lehetne vitázni - gyakran nem a minőségi szórakoztatásról, hanem inkább a patikamérlegen kimért pénzmaximálásról szólt és szól mind a mai napig. Valamint megjelent a VHS, illetve a BetaMax, amely két adathordozó volt az utolsó csepp a pohárban és egy új válságot idézett elő, hiszen a mozi, mint olyan újra veszélyeztetve volt egy olyan médiumtól, amely nagy tömegeket ér el, és komoly pénztől foszthatja meg a stúdiókat, hiszen újra megerősödtek a kis befektető - produceri vállalkozások, akik direct to VHS filmeket kezdtek gyártani, felfutott ugye a video nasty, és a homemade film is! (Nem is kis sikerrrel, hiszen nézd meg pl az SOV horrorok mind a mai napig keresettek a piacon, pl Violent Shit, ami az egyik etalonja a műfajnak). Szóval Hollywoodnak újra lépnie kellett. Megjelent a 3D, a térhangzás, növelték a vászonméretet és

2020-02-11 08:42:46 - theorg2 1 1 Inkább ez érdemelt volna jobban oszkárt. Igaz az oszkár mára már elcsépelt téma lett, nem releváns. A film szerintem igen jó volt izgalmas végig, hitelesen próbálta előadni a borzalmakat, tragédiákat... jól van fiam ötös...

2020-02-10 17:43:01 - Harrows111 2 Opensubtitler01

A saját véleményed hamis igazságokkal próbálod palástolni! Ismét.
A legfontosabb díjakat valóban elvitte az Élösködök ( + legjobb férfi főszereplő Joaquin Phoenix, Legjobb férfi mellékszereplő Brad Pitt, Legjobb női főszereplő Renée Zellweger és legjobb női mellékszereplő Laura Dern) de az 1917 így is elhozott a 10 jelöléséből 3 díjat, ami ha figyelembe vesszük, hogy a Dél-Koreai alkotás 4 díja volt a legtöbb, amit idén egy film kapott, nem is rossz.
Vagyis az 1917 a 3 díjával így is a második film lett a rangsorban díjak tekintetében.
Hajlamos vagy nagyon erős túlzásokba esni amikor az "iszonyatos bukás" szót használod...
Ennyi erővel a főbb kategóriákon kívűl minden díj "nesze semmi fogd meg jól?" Mert akkor bizony az Élősködökön kívűl nem sok produkció örömködhet. Ezt tudom leszűrni a kommentedből, tehát "iszonyatosat bukott" Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood 10 jelölés, mindössze 2 elnyert díj... "Iszonyatosat bukott" a Joker, 11 jelölés és mindössze 2 elnyert díj...
Soha nem gondoltam Mendes filmjéről, hogy ez az alkotás lenne a legjobb film vagy a legjobb rendezés idén, de az, ahogy te belementél a vágás, operatőri munka (ami díjat kapott) kritizálásába, az messziről bűzlött mennyire szakmaiatlan és kérlek ezen ne sértődj meg, de így van.
Az meg a másik, hogy olyan összeesküvéseket láttok néhányan, ami egészen elképesztő.
Most komolyan, összefogott minden és mindenki a Netflix ellen?
Azt az egyet én is belátom, hogy Az Ír 10 jelöléséből egy díjat sem kapott, nos ez kicsit sem reális, viszont mondhatnám úgy is, hogy szimplán "iszonyatosat bukott" ... És azt is be kell látni, nem ez volt Scorsese élete főműve, vagy ha nem látod be, akkor gondolom az Élősködők díjait is megkérdőjelezed? Mivel nem csak az 1917 elől vitte el a főbb díjakat, hanem a Netflixes Ír elől is.
Vagy ezentúl ez lesz a trend, hogyha egy Netflixes film nem kap díjat, akkor biztos csalás, bunda történt?
Idén sem maradt a Netflix díj nélkül, de ezt az egész spekulációt azzal kapcsolatban, hogy a Netflix ellen összefogtak főleg annak tükrében nehéz komolyan venni, hogy tavaly is Alfonso Cuarón "Roma" című filmje elég szép díjakat hozott. (Legjobb idegen nyelvű film, legjobb rendező, legjobb operatőr.)
Nem tetszett neked az 1917 és elkezdtél róla butaságokat írkálni, ilyen egyszerű ez a történet!
Nyilván az Oscar sokat számit, de ettől függetlenül azt a közel 150 jelölést amit Mendes és filmje kapott a kisebb-nagyobb nemzetközi filmfesztiválokról és a közel 100 díjat amit el is nyert, senki, de senki nem veheti már el tőlük! (De gondolom ezek a fesztiválok is, ahogy Hollywood csak a Netflixel akart kicseszni...)

2020-02-10 11:15:52 - opensubtitler01 1 1 Harrows111 - azért sikerült tátott szájjal befutni abba a bizonyos erdőbe! Iszonyatosat bukott az Akadémiai díjátadón a film, egy fontosabb kategóriát sem tudott elhozni, pont azért, amit írtam! felhypolták a netflix ellen, és aztán magára hagyták a legfontosabb díjkiosztón, mivel nem ért díjat maga a film! Operatőrit kapott - nesze semmi, fogd meg jól. fél év múlva senki sem emlékszik majd erre a filmre.

2020-02-06 21:24:11 - makyati 1 Vannak sokkal jobbak is a kategoriajaban, de azert nezheto ez a film. Koszonom a feltoltest!

2020-02-05 18:57:15 - FarkasGanja92 1 Nagyszerű film ! Nagyszerű operatőri munka! És végtelenül szomorú belegondolni, hogy mennyi ember veszett oda. Fogalmam sincs mit tettem vagy tehettem volna, ha akkor én is ott vagyok. Lehet néhány perc lett volna a szerepem csupán aztán halál.

2020-02-05 17:24:40 - Harrows111 3 Aki most ezeket a sorokat olvassa, annak üzenem, hogy nézd meg a filmet és ne hallgass senkire!!
Ajánlani ajánlom, mert remek film, de 10-ből úgy is van mindig egy ember, akinek nem tetszik.
És ez igaz bármilyen remek produkcióra.
Az, hogy mindig van valaki, akinek nem tetszik, nem is lenne baj, így van ez rendjén. De az, amikor a saját nem tetszését valaki úgy fogalmazza meg, mintha maga a Nagy Fellini hozna ítéletet egy filmről a sajószentpéteri foteléből, az kicsit érdekes...
Nagy önbizalomról tesz tanúbizonyságot, amikor valaki ezt a filmet szakmailag próbálja kritizálni óriási blődségeket fírkálva ide, Wikipédiáról kimásolt okoskodással, hogy Ő maga hozzáértőnek, a Magyar Tarantino-nak látszon.
Két lehetőség van: Az illetőnek van igaza és az egész vilàg megbolondult, hogy egy hitvàny filmet halmoznak el díjak tömkelegével, a másik lehetőség ennek a fordítottja!
Ez a film 10 Oscar jelölésből minimum 2-3 díjat biztos kapni fog, de nézzük eddig mivel büszkélkedhet, a teljesség igénye nélkül:

Golden Globe-Díj:
Legjobb filmdráma
Legjobb filmrendező

BAFTA-díj:
Legjobb film
Legjobb rendező
Legjobb fényképezés
Legjobb produkciós tervezés
Legjobb hang
Legjobb különleges vizuális hatások
Kiemelkedő brit film

Satellite Award:
Legjobb operatőr

Critics' Choice Movie Award:
Legjobb rendező
Legjobb vágás
Legjobb operatőr

Amerikai Rendezők Céhének díja:
Kiemelkedő rendezői teljesítmény - Mozifilm kategóriában

Amerikai Operatőrök Szövetsége díj:
Legjobb filmes operatőr kategóriàban

Amerikai Producerek Céhének díja - Legjobb nagyjátékfilm kategóriában

Nincs baj azzal, ha valaki leírja, hogy neki nem tetszik egy film és hogy miért nem. Talán egyénenként változhat, hogy kinek mit jelent a mínőség, de nem szimpatikus, ha valaki olyan mínőségben próbál befolyásolni másokat, amitől olyan távol áll, mint Makó Jeruzsálemtől...
Peace!!!

2020-02-04 12:20:45 - Kispinci 1 Neked is ennyi eszed van hogy leírod mi van a végén......... :-O

2020-02-01 18:58:35 - Lori77 1 1 opensubtitler01


Én is 40 feletti vagyok,láttam már több ezer fílmet.Teljesen igazad van.Nem tudom láttad e a Gallipoli c. 1981-es Mell Gibson fílmet?Mind szinészi játékban,mind zeneileg kenterbe veri ezt!A végét szinte onnan koppintották,csak itt nem halt meg a csóka!

Ha valakit érdekel,itt a Netmozin is fent van a fílm.

2020-01-31 21:38:42 - tolnatiger hááát na , nézd meg és mondjad a véleményed :D

2020-01-31 12:29:31 - Ranlom Nem volt rossz film, de azért az egyedi, zseniális, utánozhatatlan jelzőket messzire kerülném. Egy jó 7 pontos. De ennyi.

2020-01-29 21:23:53 - bguri 1 Unalmas?eltelt 2 óra és nem tűnt fel.simán Oscart, neki adnám.nagyon jó film

2020-01-27 22:09:38 - nagypetyem 6 Végtelenül unalmas mondhatni egy szar valami ez a film!
Olcsó statisztákkal, élménymentesen!
Ne nézzétek meg!

2020-01-25 20:17:49 - axvell13 1 Köszönöm

2020-01-25 13:48:05 - newcomer 2 Remek film 10/10

2020-01-24 22:17:37 - Lacimaci69 bocsi ,de melyik linken lehet ténylegesen letölteni?

2020-01-24 18:41:23 - Madarking 1 Mi a bánatnak ennyi link ha egy csomó nem is működik?????????????

2020-01-24 18:10:49 - jencipapa71 köszönöm a letőltési lehetőséget,szuperek vagytok

2020-01-24 17:12:58 - Djjointer Nagyon Szépen Köszönöm én is :)

2020-01-24 04:16:19 - fury1975 2 Köszi a feltöltést jó film átadta amit kelet ez a film

2020-01-23 23:38:37 - qamu74 Koszi.koszi.koszi!!!!!!!

2020-01-23 21:08:48 - SlevinKelevra Köszönöm a feltöltést.

2020-01-23 18:25:37 - Gabri 1 NetMozi.com :) köszönjük szépen a feltöltést!

2020-01-23 17:38:49 - Djjointer 1 Sziasztok!! Szinkronos letöltő link mikor várható?

2020-01-23 16:30:16 - kohari 1 vev.io szoktam az elég gyors

2020-01-23 13:36:14 - pidzse 2 1 Szisztok van itt ez a sok link melyik az ami jó gyors mert utálom ha megakad a film miközben nézem és sajnos egyre többet akad meg nem lehet rendesn nézni a filmeket . melyik ezek közül a leggyorsabb online filmnéző link ami nem akad meg állandóan?

2020-01-23 13:20:39 - Hajas2020 2 Jó film mikor lesz teljes magyar???????

2020-01-23 09:45:50 - opensubtitler01 4 6 Venomka- és itt nem arról van szó, hogy érzéketlen, meg emocionálisan nulleros lennék! Simán sírok is filmen, ha olyan (40x éves férfiként), meg átérzek én mindent, de fel sem foghatom, hogy sokan hogy tudják azt mondani, hogy "visszaadja" a háború borzalmait, meg hasonlóak ez a lapos film, ahol két hobbit baktat két órán keresztül és semmi sem történik... A Háború áldozatai (Casualities of war) na az visszaadja a háború borzalmait, annyira, hogy közben szégyelled nézni! vagy, ha már első VH, akkor az eredeti 1930-as Nyugaton a helyzet változatlan. Na az egy mestermű ehhez képest. Vagy a Hell's Angels ami ugye szintén 1930-as film, de ha innen valaki megnézé, 10/10-eket dobálna rá. Vagy a kár a Paths of Glory ami szintén egy első világháborús mestermű. Ahhoz képest ez hol van? Sajnos ma a véleményvezérek szava számít egy film sikerénél. Odafent Hollywoodban eldöntötték, hogy Netflix-et büntetnek és pont jókor jött Mendez filmje, így felhájpolták.

2020-01-22 23:39:19 - venomka 3 8 opensubtitler01

Teljesen igazad van. Azt hittem,nem latok szarabb unalmasabb filmet a Dunkirk-tol,de oszehoztak ezzel a filmel. Haborunak sok nyoma nincs a filmben, olcso lehetett. Van egy resz, ahol a hattervilagitas anyira munek hat, hogy mint ha szinhazban a szinpadon lenne az ember, a makettekkel,es a festett hatterrel.

2020-01-22 22:59:26 - mokus79 3 1 Remek film! Köszönöm!

2020-01-22 06:54:06 - opensubtitler01 3 9 Megnéztem újra, hátha... De nem. Ez egy a végletekig klisés álháborús film (mert háborús cselekmény az nincs benne, max 3 perc), ami olyan szinten elcsépelt dolgokra épít, hogy egyszerűen érthetetlen, mit istenítenek ezen az emberek. Tele van klisékkel, de komolyan még a fényképnézegetés is benne van, és azt azt követő halál - ennél nagyobb háborús filmes klisé nincs a világon, de az egész film ilyenekre épül. Lassú és vontatott, a színészi játék átlagos (mondjuk összesen 6 szereplő van a filmben, aki komolyabb szerepet kap), a történet elcsépelt, a érzelmi megközelítés gagyi és erőltetett - komolyan testvér, család, megmenteni... melyik háborús filmben nem ezt látjuk? Semmi eredeti... igazából egy gegre épül, a "vágatlan" snittre, ami ugye vágott, hiszen ha valami túl közel megy el a kamerához, ott a vágás, na ez olyan erőltetett pár helyen, hogy zavaró. 4/10 maximum ez a film és iskolapéldája annak, hogy a jól irányított WOM milyen szinten tud egy gyenge filmet az egekbe emelni.

2020-01-21 20:13:34 - axvell13 Köszönöm

2020-01-21 16:11:56 - united70 1 Köszi a forditást,feltöltést.Nekem bejött nagyon!

2020-01-21 15:42:18 - nagyonnagy 5 elképesztő ez a mozi, ne hallgassatok senkire, csak rám.

2020-01-21 09:40:52 - 11
Hamarosan Magyar szinkronnal...!!!

2020-01-20 23:32:21 - venomka 1 Es az angol szineszek akcentusa, borzalmas,erthetetlen.

2020-01-20 22:54:51 - gas 2 1 BEST

2020-01-20 07:09:58 - SouthBronx 4 Nem oscaron kapott legjobb film díját, hanem a golden globe-on. Megérdemelten mert hatalmas film. A film operatőre roger deackins egy zseni, megis kapta a legjobb operatőri díjat a golden globeon. Ő állandó operatőre Dennis Villeneuve-nak szárnyas fejvadász, érkezés, sicarió... Eszméletlen mennyiségű tervezésre volt szükség egy ilyen mozi elkészítéséhez. Bár néha azt éreztem a technikai megoldások a film katarzis élményének kárára mennek. De így is nagyszerű film lett. 10/10

2020-01-20 01:23:24 - venomka 4 9 Vegul csak megneztem, unalmas vontatott volt nekem.

2020-01-19 23:11:42 - venomka 1 1 iphone11

Koszi. Jovohetet meg varom akkor, hetvegere remelem mar lesz

2020-01-19 21:41:50 - Punisher13 4 1 Nagyon jó volt,mind az izgalmas részek,mind a drámai.Nagyon profin volt fényképezve,és a föszereplö srác bitang jól alakitott.Köszönöm a filmet és a forditást is

2020-01-19 19:05:05 - iphone11 3 venomka
Csak olvasd visszább le írtuk.
IMDb kell nézni mindig.Magyar bemutató 23 January 2020 (Hungary) .

2020-01-19 18:54:35 - venomka 1 1 Mikor lesz szinkronosan?

2020-01-19 18:34:47 - NG 2 Köszi szépen a feltöltést és a feliratot. :thumbsup:

2020-01-19 17:59:42 - fury1975 1 1 Belapapa0 felirat linkje jo volt köszi

2020-01-19 15:37:16 - Anolin 2 Admin-nok figyelmébe!

A hibásnak jelölt Vidoza-anolin link ”tévesen” valaki hibásnak jelölte!
A linkkel semmi baj, ha csak az 1.2GB miatt, mert jó minőségű.
Ezt követő minden anilin feltöltés égetett feliratú.

2020-01-19 13:43:45 - Excelsior Letöltő link, nincs? Vagy az csak a magyar verzióknál van?...:(
Amúgy köszönöm a feltöltést! :)

2020-01-19 13:24:30 - fury1975 Kőszönöm a segitséget

2020-01-19 13:07:18 - belapapa0 1 https://dl.opensubtitles.org/hu/download/file/1956633133

2020-01-19 13:03:38 - fury1975 Helo koszi a feltöltest hun feliratott hogy tudom letölteni linket megtalaltam de nem tudom le szedni koszi

2020-01-19 12:36:26 - baji 1 1 Köszönöm a gyors munkátokat.

2020-01-19 09:36:12 - iphone11 3 Magyar felirattal is elérhető.

2020-01-18 17:58:58 - Anolin 2 ...addig is angol csatolt felirattal is elérhető a fim.

2020-01-17 08:37:25 - iphone11 IMDb kell nézni mindig.Magyar bemutató 23 January 2020 (Hungary) .

2020-01-07 19:26:00 - bea77 2 1 Szinkron mikor várható?

2020-01-06 18:39:20 - Amazonasz 1 Az Oszkáron dijat kapott a legjobb rendezése!

2020-01-04 09:17:12 - opensubtitler01 3 2 Iszonyatosan zavaró volt, hogy kamu egysnittesre akarták megcsinálni. Egyszerűen kizökkentette az embert, hogy csak egy kamerával dolgoztak, DE nem valós egy snitteset csináltak, hanem a "rejtett falak" mindig ott voltak (pl egy gyors közeli, ahol vágni lehet..consistency cut,.foreground frontal, whip cut, a hivatalos nevek), ahol rejtett vágás volt és aki kicsit is ért hozzá, annak nagyon zavaróak, sok helyen tisztán látni a consistency cut-ot. Amúgy közepes film, egyszer nézős, inkább dráma, talált kamerás stílusban, egy kamerával felvéve. 6/10

2020-01-01 10:17:33 - laci275 1 feliratot nem tud valaki?

2019-12-31 09:58:20 - 1 1 [email protected]élve...!!!

2019-12-31 09:24:05 - monici98 1 Már van magyar nyelvű előzetes. https://www.youtube.com/watch?v=yNS1KwVbz4M