A tanú

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
A tanú
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1969
Játékidő:
105 perc
imdb_icon értékelés:
8.7
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Károly Bicskey (Gulyás Elemér), Béla Both (Bástya elvtárs), György Bálint (), Mária Dudás (Gépírónõ), Tibor Fehér (Börtönõr), Zoltán Fábri (Dániel Zoltán), György Györffy (Börtönigazgató), József Horváth (Vasutas), Ferenc Kállai (Pelikán József, gátõr), György Kézdy (Virág testõre), Lili Monori (Gizi), Róbert Rátonyi (Operettszínész), Lajos Öze (Virág Árpád (as Õze Lajos)), Pál Bánó (Bíró), Károly Garamszegi ()
Megtekintések:
569 (397)
Leírás:
Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.

Elérhető megtekintő linkek: 13

Hozzászólások

2018-12-29 15:26:29 - Karoly1950 1 Még annyit hogy hasonló témát feszeget a SOHA SEHOL SENKINEK c -mü film is

2018-12-29 15:22:48 - Karoly1950 1 Bár Bacsó Péter szatirikus önniróniát az adott kor saját tükrébe mutató drámát mutat a néző elé , sokaknak viccesnek tünhet de cseppet sem az !! . Akik sajnos személyessen megérték az 50 -es évek koncepciós pereit tudják hogy a sorok közt mindig ott van mit SOHA nem lehet kimondani .