A. I. Mesterséges értelem

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
A.I. Artificial Intelligence
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2001
Játékidő:
146 perc
imdb_icon értékelés:
7.2
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Jude Law (Gigolo Joe), William Hurt (Prof. Hobby), Haley Joel Osment (David), Clark Gregg (Supernerd), Tom Gallop (Supernerd), April Grace (Female Colleague), Sabrina Grdevich (Sheila), Theo Greenly (Todd), Ken Leung (Syatyoo-Sama), Frances O'Connor (Monica Swinton), Eugene Osment (Supernerd), Sam Robards (Henry Swinton), Kevin Sussman (Supernerd), Jake Thomas (Martin Swinton), Matt Winston (Executive)
Megtekintések:
1,042 (559)
Leírás:
----------------- In A.I., Steven Spielberg------------------A XXI. század közepére az emberiség életét az új típusú, saját létükről is tudó komputerek teszik tökéletessé. Ezek a gépek segítenek átvészelni a természeti katasztrófákat: a sarki jégpáncélok megolvadását és a kontinensek parti területeinek víz alá kerülését is. A komputerek robotokat működtetnek, és ezek egyike, egy android a gépek evolúciójának új lépcsőfokára ér: alkotói érzésekkel ruházzák fel. A film az ő érzelmeinek fejlődéséről, és a körülötte élők reakcióiról szól, arról, hogy lehet-e a komputer-ember több, mint gép. A film a XX. század egyik legnagyobb rendezőegyéniségének, az 1999-ben elhunyt Stanley Kubrick-nak utolsó filmterve alapján készült. Kubrick még életében felkérte a rendezésre az egyetlen embert, aki szerinte képes ezt az álmot vászonra varázsolni: Steven Spielberg-et. A két látszólag nagyon különböző, ám kétségtelenül nagyformátumú rendező közös munkájából a filmtörténet egyik legérdekesebb, gyönyörű és megrázó alkotása született....

erotikus munka

Elérhető megtekintő linkek: 11

Hozzászólások

2020-10-07 01:25:55 - venomka Nagyon durva film.

2020-09-06 03:01:11 - szonikk Nagyon mély film. Már az első harmadban fontolgattam, hogy kikapcsolom, de éreztem, hogy fog ez kerekedni. Aztán vitt magával a mondandója és már nem is tudtam volna nem megnézni.