Az ismeretlen

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
La sconosciuta
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2006
Játékidő:
118 perc
imdb_icon értékelés:
7.4
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Gabriella Barbuti (Infermiera), Margherita Buy (Avvocato Irena), Pino Calabrese (Magistrato), Piera Degli Esposti (Gina), Nicola Di Pinto (Magistrato), Pierfrancesco Favino (Donato Adacher), Claudia Gerini (Valeria Adacher), Alessandro Haber (Matteo), Ángela Molina (Lucrezia), Elisa Morucci (Cameriera), Simona Nobili (Poliziotta), Michele Placido (Muffa), Kseniya Rappoport (Irena), Giulia Di Quilio (Segretaria), Gisella Marengo (Poliziotta), Paolo Elmo (Nello), Clara Dossena (Tea Adacher), Valeria Flore (Tea Adulta)
Megtekintések:
2,767
Leírás:
A történet egy korunkbeli olasz városban játszódik. "Az Ismeretlen"-t Irenanak hívják. Évekkel ezelőtt Ukrajanából érkezett Olaszországba. Életére ma is rávetül a múlt árnyéka, miközben a helyét keresi a jelenben. A két idősík szoros összefonódásából apránként egy rejtélyes, feszültségekkel teli történet bontakozik ki. Ki is valójában Irena? A lány sok hozzá hasonló társával együtt menekült el Kelet-Európából. Miután túlélte a drámai és kegyetlen utazást, gátlástalan emberek könnyű prédája lett. Kimondhatatlan kegyetlenségekben és megaláztatásokban volt része, amelyeket nem tud kitörölni az emlékezetéből. Csak egyetlen szép emléke maradt: egy melankolikus, szívbemarkoló, régi szerelem. Az előttünk álló Irena egy sápadt és rejtélyes, ugyanakkor még mindig nagyon vonzó nő. A tragikus események ellenére a személyisége nem változott meg gyökeresen. A látszólag alázatos külső mögött ott rejlik természetes büszkesége és lázadó énje. Egy lakótömb portásának a segítségét kéri ahhoz, hogy takarítói állást szerezzen magának az épületben. A lakása ablakából eltökélten figyeli a túloldali épületet. A lépcsőházat takarítja, de a valódi célja az, hogy közel kerüljön egy ott élő családhoz. Az aranyműves Adacher családban Valéria a feleség, Donato a férj, és Tea a kislányuk. Irena mindent elkövet, hogy munkát szerezzen magának a családnál. Még a gyilkosságtól sem riad vissza. Kitartásának köszönhetően sikerül a bizalmukba férkőzni, sőt mindannyian a hatása alá kerülnek. A kislány, Tea egyre jobban kötődik Irenához. Barátságuk akkor szilárdul meg, amikor a kislány komoly krízishelyzetbe kerül. Ez az érzékeny egyensúly azonban rövid életűnek bizonyul hősnőnk életében. Irenát egyre jobban gyötrik látomásai és rémálmai, sőt a múltból felbukkan egy rémisztő figura is, aki rálel új lakóhelyén. Ő Muffa, Irena elrablója és üldözője. A férfi megjelenésével Irena újabb brutalitás, rettegés és tragédia áldozatává válik. A férfi baljós árnya lassan fényt derít arra, hogy Irena miért is akar olyan megszállottan a család része lenni. Mint amikor egy sűrű köd lassacskán fölemelkedik, felszínre kerül egy sor feltételezett és tényleges igazság.

Elérhető megtekintő linkek: 14

Hozzászólások

2023-04-09 00:00:41 - JoshiBharat a leírásban kb az egész filmet elspoilerezted :/

2020-08-26 19:25:06 - Katina 1 Nagyon rég láttam ezt a filmet, de még mindig emlékszem rá és a feszültségre, amit megteremtett. Nem az a felejtős kategória. Jó lesz újra megnézni.
Köszi!

2019-05-14 22:32:16 - Orchidea73 2 Tetszett, érdemes megnézni!

2019-02-04 01:25:47 - nagyonnagy 2 szerintem okés