A rózsa neve

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Der Name der Rose
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1986
Játékidő:
130 perc
imdb_icon értékelés:
7.7
Kategória:
William von Baskerville:
Adso von Melk:
Salvatore:
Bernardo Gui:
Készítők:
Cuthbert of Winchester:
Der Abt:
Venantius:
Severinus:
Jorge de Burgos:
Hugh of Newcastle:
Berengar:
Ubertino de Casale:
Pietro d'Assisi:
Malachia:
Remigio de Varagine:
Michele da Cesena:
Jerome of Kaffa:
Das Mädchen:
Szereplők:
Sean Connery (William of Baskerville), Sean Connery (William von Baskerville), Christian Slater (Adso of Melk), Christian Slater (Adso von Melk), Ron Perlman (Salvatore), Michael Lonsdale (Der Abt), Michael Lonsdale (The Abbot), Urs Althaus (Venantius), Elya Baskin (Severinus), Feodor Chaliapin Jr. (Jorge de Burgos), Vernon Dobtcheff (Hugh of Newcastle), Michael Habeck (Berengar), William Hickey (Ubertino da Casale), William Hickey (Ubertino de Casale), Volker Prechtel (Malachia), Helmut Qualtinger (Remigio da Varagine), Helmut Qualtinger (Remigio de Varagine), Leopoldo Trieste (Michele da Cesena), Franco Valobra (Jerome of Kaffa), Valentina Vargas (Das Mädchen), Valentina Vargas (The Girl)
Megtekintések:
979 (578)
Leírás:
1379-ben Baskerville-i Vilmos ferences szerzetes és fiatal kísérője, Adson von Melk felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek magányos völgyeiben. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyűjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg.

Elérhető megtekintő linkek: 29

Hozzászólások

2021-02-06 23:12:24 - qamu74 Uj szinkronnal van feltoltve!!!
Eredeti sokkal fobb volt!!!!!

2021-02-06 23:10:05 - qamu74 Umberto Eco az egyik,legjobb olasz iro!!!Konyvben sokkal jobb a Rozsa neve!!

2021-02-06 22:47:46 - Acid 2 No akkor ez után a film után kérdezzük csak meg magunktól kit is képvisel itt a Földön az egyház???? 10/10