Az iskolakezdő

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
The First Grader
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2010
Játékidő:
103 perc
imdb_icon értékelés:
7.5
Kategória:
Rendező:
Író:
Szereplők:
Naomie Harris (Jane Obinchu), Tony Kgoroge (Charles Obinchu), Vusi Kunene (Mr. Kipruto (as Vusumuzi Michael Kunene)), Oliver Litondo (Kimani Ng'ang'a Maruge), Dan 'Churchill' Ndambuki (DJ Masha (as Daniel Ndambuki 'Churchill')), Shoki Mokgapa (Teacher Elizabeth), Abubakar Mwenda (Boie), Alfred Munyua (Teacher Alfred), Agnes Simaloi (Agnes), Lwanda Jawar (Young Maruge), John Kimani (Maruge's Baby Son), Macharia Kamau (DJ's PA), Kamau Mbaya (Kamau Chege), Emily Njoki (Young Maruge's Wife), Hannah Wacera (Maruge's Daughter)
Megtekintések:
147 (94)
Leírás:
Kenya távoli hegyvidékén gyerekek százai tülekednek azért, hogy részt vegyenek a kormány által ígért ingyenes oktatásban. Egy új jelentkező személye általános megdöbbenést okoz. A nyolcvannégy éves Maruge feltett szándéka, hogy élete végére megtanuljon írni-olvasni. Egykor azért harcolt, hogy az ország felszabaduljon a gyarmatosítók uralma alól, és most úgy érzi, lehetőséget kell, hogy kapjon az oktatásban való részvételre, melyet sokáig visszautasított. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy hatéves gyerekekkel kell egy iskolapadba ülnie.
Hirdetés - sFilm.hu ajánló
Hozzászólások

2018-12-08 21:14:00 - Katina Amikor az üres tenyerébe nézett és látta, hogy már nincs benne a kéz, amit régen fogott... azt hittem megszakad a szívem. De az egész film ilyen volt. Köszönöm, hogy megnézhettem. :) 10/9