Katyn

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2007
Játékidő:
122 perc
imdb_icon értékelés:
7.0
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Joachim Paul Assböck (Obersturmbannführer Bruno Müller), Waldemar Barwinski (Polish Officer), Sebastian Bezzel (Propaganda Abteilung Officer), Jacek Braciak (Lt. Klin), Stanislaw Brudny (Old Man at the Bridge), Andrzej Chyra (Lt. Jerzy), Magdalena Cielecka (Agnieszka Baszkowska, Lt. Pilot's sister), Jan Englert (General Mieczyslaw Smorawinski), Sergey Garmash (Maj. Popov), Maja Komorowska (Andrzej's Mother), Wladyslaw Kowalski (Professor Jan), Maja Ostaszewska (Anna, Andrzej's wife), Danuta Stenka (Róza Smorawinska, general's wife), Artur Zmijewski (Cavalry Capt. Andrzej), Agnieszka Glinska (Irena Baszkowska), Pawel Malaszynski (Lt. Pilot Piotr Baszkowski), Antoni Pawlicki (Tadeusz), Agnieszka Kawiorska (Ewa Smorawinska)
Megtekintések:
1,497
Leírás:
A 81 éves Andrzej Wajda rendező Katyn című alkotása egyike annak az öt filmnek, amit a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra jelöltek 2008-ban. Wajda filmje a második világháború alatt történt katyni mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt - köztük Wajda édesapját - ölték meg egy erdőben. Az 1940-ben meggyilkolt emberek holttesteit rejtő tömegsírokat a német hadsereg fedezte fel 1943-ban. Wajda megrendítő hitelességgel ábrázolja a 66 évvel ezelőtti eseményeket. A történet túlmutat a fogva tartott, kétségbeesett, életben maradásukban az utolsó pillanatig reménykedő katonák sorsán, velük egyenrangú, sőt hangsúlyosabb helyett kapnak a filmben feleségeik, testvéreik, szüleik, akik öt évig semmit sem tudtak és semmilyen hírt nem kaptak szeretteikről.

Ingyenes letöltés a Diabló Torrent oldalról Kattints ide
Kategória Staff Név Méret Feltöltve
subtitle
SD/HUN
green mark Katyn.2007.Custom.BDRip.x264.Hun-dps 1.37 GB 2023-07-27
22:45:50
Elérhető megtekintő linkek: 16

Hozzászólások

2022-01-27 13:10:37 - hardy2esfel 3 És Hitler meg a németek voltak a gonosz xd lol :( .Ha ez igy van akkor a Stalin ? és HIRES VERES hadsereg? mi a rák volt? Stalin több 10 millio arcot deportáltatott sibériaba ahonan is keveseknek sikerült túlélni és hazajutni ,és ez a 10 millio a leg kevesebb ez még jóval több ...simán veri a 40 et .
Milyen érdekes hogy ez a filmben történt esemény és a veres hadtest általi rémtettek europában és a többit azt senki sem vitatta,mert a nagy szovietunio lala senki sem mert ujjat huzni még a retek amerika sem..
NÜMBERGBEN a ruszkikat miért nem vették elö ? az emberiség ellen elkövetett büntettei miatt? azoknak is járt volna bito,vagy föbe lövés siman.
Az elhunytaknak Legyen könnyű a föld