Phillips kapitány

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Captain Phillips
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2013
Játékidő:
134 perc
imdb_icon értékelés:
7.8
Kategória:
Rendező:
Készítők:
Szereplők:
Tom Hanks (Captain Richard Phillips), Catherine Keener (Andrea Phillips), Max Martini (SEAL Commander), Corey Johnson (Ken Quinn), Chris Mulkey (John Cronan), Yul Vazquez (Captain Frank Castellano), David Warshofsky (Mike Perry), Omar Berdouni (Nemo), Mohamed Ali (Asad), Michael Chernus (Shane Murphy), Faysal Ahmed (Najee), Barkhad Abdi (Muse), Barkhad Abdirahman (Bilal), Mahat M. Ali (Elmi), Issak Farah Samatar (Hufan)
Megtekintések:
395 (173)
Leírás:
2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak. Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig.

Hozzászólások

2018-11-12 20:21:25 - montsenior10 Amikor teljessen tudvalévő hogy , szomáliai kalóztevékenység folyik a nemzetközi vizeken is , a kereskedelmi hajókról a személyzet ( legénység ) mellett KATONAI személyekre is szükség lett volna . Ugyanis minden komlikáció elkerülhető lehetett volna ha , legalább 5 az -az öt kiképzett fegyveres katona a megfelelő fegyverzettel ellátva a kapitány parancsára tüzet nyit .