Akik már nem öregszenek meg

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
They Shall Not Grow Old
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2018
Játékidő:
99 perc
imdb_icon értékelés:
8.2
Rendező:
Szereplők:
Thomas Adlam (Self - Bedfordshire Regiment), William Argent (Self - Royal Naval Air Service), John Ashby (Self - The Duke of Cambridge's Own (Middlesex Regiment)), Attwood (Self - British Army), Walter Aust (Self - East Yorkshire Regiment), Donald Bain (Self - Seaforth Highlanders), Thomas Baker (Self - Chatham Battalion, Royal Naval Division), George Banton (Self - 50th Division Headquarters), Walter Becklake (Self - Northhampyonshire Yeomanry), Arthur Beeton (Self - Royal Navy Air Service), Robert Bell (Self - British Army), William Benham (Self - Hawke Battalion, Royal Navy Division), Edwin Bigwood (Self - Worcestershire Regiment), Edmund Blunden (Self - Royal Sussex Regiment), Joseph Biglin (Self - Durham Light Infantry), Clarence Bourne (Self - Army Service Corps), Allan Bray (Self - The Duke of Edinburgh's ((Whiltshire Regiment))), Horace Birks (Self - Tanks Corps)
Megtekintések:
1,446
Leírás:
Peter Jackson, a dokumentumfilm rendezője a Nagy Háború befejezésének centenáriuma alkalmából újszerű megközelítésben mutatja be a háború borzalmait. A technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva kiszínezte a korabeli felvételeket, ezáltal filmjében elevenebbé válnak az események résztvevői. Az autentikus felvételek a BBC és a Brit Birodalmi Hadtörténeti Múzeum levéltárából származnak, 600 órányi, a harctereken rögzített hanganyag és filmfelvétel anyagából válogatták őket. A film valódi nagysága abban rejlik, hogy hiteles képet nyújt a katonák mindennapjairól, szenvedéseiről és félelmeiről, szinte életre kelti őket. Bemutatja a háborúnak azt az arcát, melyet korábban egyetlen film sem tudott ennyire közel hozni a nézőkhöz, s a legkiválóbb színészi alakítások ellenére is csak találgathattunk arról, mit éltek át a harcterekre kényszerített katonák. Jackson ötlete nyomán azonban a képealkotási technológiának köszönhetően láthatjuk a valódi rémületet, az életbenmaradásért folytatott küzdelmet, reménykedést és elkeseredettséget; egy egész nemzedékre ható érzelmek és élmények tükre jelenik meg a vásznon.

Elérhető megtekintő linkek: 7

Hozzászólások

2019-12-09 11:46:18 - LucaLove Szia!

Innen le tudod tölteni külön a feliratot: https://dl.opensubtitles.org/hu/download/file/1956154560

2019-12-08 20:47:58 - kovacs0 1 Köszönöm ezt a feltöltést, főként mert le lehet tölteni. Az én gépem ugyanis nem képes lejátszani az online filmeket, így számomra a letöltés a megfelelő alternatíva. A letöltés után viszont sajnálattal tapasztaltam, hogy a magyar felirat nincs a letöltésben és a neten sem találtam hozzá. Ha a feliratot is letölthetővé tennétek, megköszönném.