Napok romjai

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
The Remains of the Day
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1993
Játékidő:
134 perc
imdb_icon értékelés:
7.9
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Anthony Hopkins (Stevens), Hugh Grant (Cardinal), Emma Thompson (Miss Kenton), Ben Chaplin (Charlie, Head Footman), Christopher Reeve (Lewis), Peter Cellier (Sir Leonard Bax), Steve Dibben (George, Second Footman), James Fox (Lord Darlington), Patrick Godfrey (Spencer), Peter Halliday (Canon Tufnell), John Haycraft (Auctioneer), Abigail Hopkins (Housemaid (as Abigail Harrison)), Caroline Hunt (Landlady), Paula Jacobs (Mrs. Mortimer, the Cook), Peter Vaughan (Father)
Megtekintések:
207 (125)
Leírás:
Stevens, Darlington Hall főkomornyikja hosszú útra készül. Új munkaadója, egy gazdag amerikai üzletember kérésére - aki Lord Darlington kastélyával egyetemben, mint egy patinás, ódon bútordarabot, szolgálataival együtt őt is "megvette" - a régi szolgálóhad helyére keres kevesebb számú, de annál rátermettebb személyzetet. Így esik választása Miss Kentonra, a nem is olyan rég még teljes fényben csillogó kastély egykori házvezetőnőjére, akit vissza szeretne csábítani a Darlington Hallba. Útban Miss Kentonhoz különös érzések lesznek úrrá a férfin: átértékelődik elmúlt élete, melyet az angol főrendnél kizárólag egyetlen célnak, a tökéletes szolgálatnak, a "nagy" komornyikká válásnak rendelt alá, miközben gazdájánál a korszak világformáló egyéniségei adták egymásnak a kilincset. A tűnt idő frissen leporolt relikviái, a pompáját vesztő ház elindítja az emlékek özönét: a becsület és a kötelességtudat szorításában elszállt az egész élete, miközben magára hagyta haldokló apját, és elsuhant mellette egy jó asszony igaz szerelme.

Hozzászólások

2018-12-04 16:35:41 - szigetlako Aki szereti a lelkizős filmeket, annak ajánlom. A főszereplők természetesen a legjobbak közé tartoznak.