The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2024
Játékidő:
120 perc
imdb_icon értékelés:
7.3
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Cary Elwes (Brigadier Gubbins 'M'), Til Schweiger (Heinrich Luhr), Henry Cavill (Gus March-Phillips), Danny Sapani (Kambili Kalu), James Wilby (Viscount Algernon), Rory Kinnear (Churchill), Alex Pettyfer (Geoffrey Appleyard), Simon Paisley Day (Admiral Pound), Mark Oosterveen (Air Marshall Dowding), Alan Ritchson (Anders Lassen), Babs Olusanmokun (Heron), Eiza González (Marjorie Stewart), Hero Fiennes Tiffin (Henry Hayes), Freddie Fox (Ian Fleming), Henry Golding (Freddy Alvarez), Henrique Zaga (Captain Binea), Matthew Hawksley (Sir Percy), Victor Oshin (Olufemi)
Megtekintések:
477
Leírás:
A film annak a különleges erőknek a történetét meséli el, amelyet a második világháború alatt az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Winston Churchill alapított és a katonai tisztviselők csoportja, köztük Ian Fleming író is. A zsiványokból és álnokokból álló tarka legénységből álló, szigorúan titkos harci egység merő küldetést teljesít a nácik ellen, teljesen szokatlan és teljesen nem úriemberi harci technikákat alkalmazva. Végső soron vakmerő hozzáállásuk megváltoztatta a háború menetét, és megalapozta a brit SAS és a modern Black Ops hadviselést.

Elérhető megtekintő linkek: 7

Hozzászólások

2024-04-20 06:58:47 - amerikakapitany 3 Hogy jó-e ez a film? Aki azt mondja, hogy rossz, az hazudik. Hogy annyira jó-e, amennyit várunk egy Ritchie filmtől? Attól már sajnos messze van. Egyszerűen belesüllyed egy erős középszerbe, az utóbbi írásai gyengék, lásd Fortune hadművelet, Egy igazán dühös ember, A szövetség, Aladdin... Nem rosszak, de inkább tisztes középszer, mint az a vagabond, pofátlanul cinikus és kikacsintó valaki, aki volt a pályája elején és közepén. Ez a film is tipikus példája annak, hogy nem a saját terepén van, nem is működik akkora átütő erővel, mint a korai filmjei. Az egészen valahogy érzed, hogy erőltetett, kínosan túljátszott és túltipizált. Érezni rajta, hogy ennyi volt, kiégett és erőlteti. Egyszerűen nem tud kellő feszültséget felépíteni a filmben, lapos marad meg ott is, ahol a szék karfáját kellene markolnunk. A történet ugye nagyban kitalált és végig azt éreztem, mintha Tarantino vonalát akarná felkapni, de nem sikerül neki, holott mindkét rendező hasonló vonalon mozog, a párbeszédekre épít és merít erősen a popkulturából. Csak ez most nem jött be Ritchie-nek. Hiába próbál laza és stílusos lenni, az egész valahogy izzadtságszagú lett. Cavill pedig korunk egyik legtúlszopottabb színésze, messze nem akkora tehetség, mint amekkorának a fiatal warhammer geek-ek tekintik és hájpolják.