Persepolis

Beágyazott videó
cover
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2007
Játékidő:
96 perc
imdb_icon értékelés:
8.1
Szereplők:
Catherine Deneuve (Mom (voice)), Sean Penn (Mr. Satrapi - Marjane's Father (voice)), Gena Rowlands (Marjane's grandmother (voice)), Simon Abkarian (Dad (voice)), Sophie Arthuys (Walla (voice)), Danielle Darrieux (Grandma (voice)), François Jerosme (Anoush (voice)), Chiara Mastroianni (Marjane (voice)), Mathias Mlekuz (Walla (voice)), Arié Elmaleh (Walla (voice)), Tilly Mandelbrot (Lali (voice)), Gabrielle Lopes Benites (Marji (voice)), Lexie Kendrick (Friend / Gossip / Teacher (2008) (voice))
Megtekintések:
48 (17)
Leírás:
A Persepolis című francia filmben egy iráni filmrendezőnő (Marjane Satrapi) idézi fel hazájában és külföldön eltöltött gyerekkorát. A film címe az ősi Perzsiára, az i.e. VI. században alapított főváros nevére utal. Egy erőteljes, fekete-fehér film, mely részben a valóságon alapul, részben a képzelet szülötte, egy film arról, hogy milyen volt az élet Teheránban a forradalmat megelőző időktől kezdve napjainkig. Egy lebilincselő film, melyben egy kislány szemével látjuk a világot, aki nő és növekszik, miközben az országot, ahol él megnyomorítja az intolerancia és a háború.
Hirdetés - sFilm.hu ajánló

Persepolis (2007) online, Persepolis (2007) letöltés, Persepolis (2007) teljes film, Persepolis (2007) online film, Persepolis (2007) online nézése, Persepolis (2007) film letöltés

Hozzászólások
Nem szólt hozzá még senki sem.