Zöld könyv - Útmutató az élethez

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
Green Book
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2018
Játékidő:
130 perc
imdb_icon értékelés:
8.2
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Viggo Mortensen (Tony Lip), Linda Cardellini (Dolores), P.J. Byrne (Record Exec), Joe Cortese (Gio Loscudo), Quinn Duffy (Mikey Cerrone), Anthony Mangano (Copa Bouncer Danny), Paul Sloan (Copa Maître D' Carmine), Don Stark (Jules Podell), Mahershala Ali (Dr. Don Shirley), Mahershala Ali (Dr. Donald Shirley), Dimiter D. Marinov (Oleg), Sebastian Maniscalco (Johnny Venere), Mike Hatton (George), Mike Hatton (George Dyer), Mike Hatton (George Dyer - the Cellist), Von Lewis (Bobby Rydell), Maggie Nixon (Copa Coat Check Girl), Jon Sortland (Rydell Band Leader)
Megtekintések:
11,707 (8,627)
Leírás:
Tony Lip nem egy bonyolult fickó, aki szereti inkább az öklével elsimítani a konfliktusokat. Amikor egy kis mellékes melót ajánlanak neki, örömmel elvállalja. Ám a feladatról kiderül, hogy nem olyan egyszerű, amilyennek tűnik: egy neves afroamerikai zongorista sofőrje lesz ugyanis, aki az amerikai Délre indul turnéra - oda, ahol nem szívesen látják az olyanokat, mint ő. A két férfi stílusa, neveltetése és életvitele merőben másmilyen - ám a hosszú út során rájönnek, hogy annyira azért mégsem különböznek.

Hozzászólások

2019-07-28 22:50:42 - veszelyess az emberi természet...........nos az változik!
de hogy melyik iránya,azt az adott történések irányítják!
10/10

2019-07-16 20:17:53 - kiszaja Voltak benne nagyon is jó poénok! Sokszor hangosan felnevettem,ami rám abszolút nem jellemző! Számomra a film 10/9 (a sok éjszakai jelenet miatt a 9)

2019-06-23 15:48:27 - Ninja Kicsit unalmas volt,de voltak benne jó részek is.Köszönöm a feltöltést.Pontozásom 10/6.

2019-06-16 20:33:44 - balazs8507 unalmas vártam a történést azt semmi lagymatag

2019-03-22 16:55:34 - Lord Köszönöm ! Jó volt !

2019-03-12 10:13:24 - bzoli01 Jó film

2019-03-03 21:13:15 - akokeny Nagyon tetszett! Érdemes megnézni!

2019-03-03 16:58:34 - def77 Jó film. Köszi

2019-02-28 00:29:08 - Deunom Ah, ez a film! Bármeddig elnéztem volna még. Bármeddig!

2019-02-27 22:34:46 - Milka95 SnakePlissken értelek,és egyetértek,de a toleranciával az a baj,amikor például a holokauszt fóbiában szenvedő Németek oly módon gyakorolják a Szírnek hazudott arabbal szemben,hogy akár a saját népét is "beáldozza"úgy hogy a harmadik generáció is lassan már felnő,az már nem normális!Illetve mindig azt mondom fordítsuk meg a helyzetet!!TE mész arabisztánba,vagy feketeafrikába!Veled vagy más identitású emberrel szemben ők milyen toleranciát mutatnának "illően"?!Pontosan zerót!!!De a lényeg te ezt nyeldbe hogy a liberális femnáci gender korcsoknak megfelelj!Meg a jó k....va anyjukat!Amúgy ha
jól tudom nem a Magyarok gyarmatosítottak(Anglia,Portogálok,Spanyolok,Hollandok stb),és gazdagodtak a feketék lerablásából!Amerika ....csak kb 100 millió Indián őslakost irtottak ki!!!A világon ilyen holokauszt azóta sem volt!Értem,és megértem a feketék jogos háborgását,de ez megint nem a Magyarok "bulija"volt,és nem mi gazdagodtunk a feketék nyomorán!Velünk Magyarokkal kifoglalkozik,ki kért elnézést,vagy nyújtott egyfajta kompenzációt mikor 60 felé tépték az országunkat?(Trianon)SENKI!!! De a világ amióta világ mindig van és lesznek elnyomók és elnyomottak bőrszíntől függetlenül!Ez sajnos az élet minden szegmensébe lecsapódik a mai napig is!Elnézést senkit nem szeretnék sem megbántani,sem minősíteni,az nem az én kompetenciám csak jóvolt kicsit kiírni,hogy picit egalizáljuk ezt a részben elferdített "identitás"háborút!Tudom picit a filmtől is elkanyarodtam bocsi,legfeljebb törlik ha akarják!Amúgy mindentől függetlenül köszönjük a gyorsfeltöltést "aranyzsozsonak",és a NetMozi csapatának!

2019-02-27 21:13:27 - SnakePlissken @Milka95 Annyiban javítanálak ki, hogy toleranciát azt kell (pontosabban illik) mutatni, de a pozitív diszkrimináció erős visszaélésekkel is jár és néha a saját kardjába dől az egész. Különben abszolút értem mire gondoltál, csak nem árt pontosítani, hogy ne legyen ebből is vita még pluszban. Illetve van egy fehér bűntudatkeltés is valahol az amcsi filmekben, de legyünk őszinték, miért kéne nekem rosszul éreznem magam egy Amerikai déli államban élő John Smith ükükdédnagyapja miatt akinek gyapotföldje volt ? Tovább megyek, az élő rasszisták miatt sem kell nekem bűntudatot éreznem, mert ezen az alapon minden rassz rasszista akkor, mert nem csak a fehérek kiváltsága a gyűlölködés. Igazából John Smith-nek sem kéne, mert a felelősök már régen elporladtak, és az apák apáinak bűneiért nehogy már elnézést kérjen folyamatosan bárki is, mert akkor az én dédunokám is ezt fogja csinálni, pedig egyáltalán nem tervezek gyapotföldet venni, és Afrikából "importálni" munkaerőt. És nem az a baj, hogy 2-3 évente megnyeri a legjobb film oscart valamelyik tolerancia film, hanem, hogy már úgy néz ki egy casting, hogy nem a legjobbat keresik egy szerepre, hanem egy latint meg egy feketét illetve egy ázsiait, és értem, hogy így elméletileg nagyobb rétegben eladható a film, és így letudják az érdekvédelmi szervezeteket is, viszont így nem a legtehetségesebb kap meg egy melót (színtől vallástól függetlenül) hanem a kvótát akarják teljesíteni, hogy béke legyen, ami a minőség rovására is mehet rossz esetben. Az esélyegyenlőséggel nincs semmi baj, de akkor mindenki egyenlő esélyekkel küzdjön meg a szerepéért, és így nem csak egy díszfeka (lásd trópusi vihar duma), meg ázsiai popsztár a kínaiaknak lesznek benyomva.

2019-02-27 15:43:06 - Milka95 SnakePlissken tökéletesen összefoglaltad az előző kommentben a lényeget!Ha nem fekete vagy,cigány,arab, gender korcs stb,,,ne hogy megszólalj,mert rögtön rádverik a "te rasszista vagy",amivel maximálisan ,és gusztustalanul visszaélnek!Amúgy az hol van leírva,hogy 20 filmből x darab filmnek vagy a holokausztról,vagy a feketékről,vagy az "elnyomott"női nemről kell hogy szóljon?!Mert szerintem sehol!A legtöbb rassz ebből a lerágott csontból él,és él vissza évtizedekóta!Nem az a baj hogy "színes"filmek készülnek,hiszen a világ sem csak fekete,vagy fehér az rendjén van ,de az hogy aránytalan toleranciát MUSZÁLY nevezett népcsoportokkal szemben gyakorolni,az már finoman fogalmazva is erősen sántít!Csak egy példa.a holokauszt túlélők ,vagy a hozzátartozóik,évtizedeóta kártérítést követelnek,és kapnak!Jogos a követelés,mert több millió zsidót megöltek,és üldöztek!DE itt is van egy határ,amit már rég túlléptek ők is!Illetve kb 40 millió NEM zsidó halt meg a világháborúkban őket kik,és mikor fogják kárpótolni,illetve a hozzátartozóikat?!Tudjuk a választ soha senki!Egyébként amióta az ember létezik a földön,mindig voltak-lesznek háborúk!Faji,vallási,gazdasági,fegyveres stb,,Ezek sajnos érintőlegesen is leszivárogtak a hétköznapi emberek életébe is,ami alól sem a filmvilág ,sem "gagyiwood" nem mentesül!

2019-02-27 07:31:02 - SnakePlissken @pmajkel 2018 zöld könyv, és a csukjások ez már rögtön 2 film a témában, a csukjásokban szerintem több lehetőség volt, de ennyit sikerült összehozniuk. 2017 nem volt ilyen témájú film, ergo nincs miről beszélni. 2016 Holdfény, teljesen feketékről szóló és feketék készítők filmje, és igen ez már tolerancia kampány része így, ez már kettő. 2015 és 2017 dettó mint 2017.
2013 12 év rabszolgaság, értem, hogy fontos téma Amerikában és az ott élő feketéknek, de amiket megvert mint a wall street farkasa meg az amikor meghaltam, hát... 2012, 2011, 2010, nem volt tolerancia film. Nem útkeresés megy, csak kifogytak a témákból és újracsomagolnak filmeket, ez lehet vagy remake vagy gender change (utóbbi nem azt igazolja, hogy jó üzlet lenne, de mégis csinálják, mert elvárás, nem pedig trend, trend akkor lenne ha működne), de igazából sosem a nemeken csúszik el, hanem azon, hogy össze vannak csapva, nem hollywood van bajban, vagyis csak közvetve, hanem inkább a forgatókönyvírás, de nagyon. Az ázsia szereplős filmek viszont nem is buknak, meg nincsenek túltolva, lásd Meg, nem egy világmegváltó film, de korrekt őrültség volt. Sosem állítottam, hogy értenék a filmekhez, csak leírom a véleményemet ahogy bárki, szerintem nem követelmény, viszont egy jó tanács a végére, sose kezdj el személyeskedni egy vitában, mert az azt jelzi, hogy elfogytak az ész érvek és már nem csak ez marad a tarsolyban, innen szoktak nagyot pofára esni, mert sakkban nem lehet tankkal nyerni, lehet próbálkozni, általában öngól a vége. Viszlát még egyszer. ^^

2019-02-26 19:57:52 - SnakePlissken @ pmajkel Ne harminc évet nézz meg, csak 10-et, és máris igaz, és nem az baj, hogy több esélyt kapnak a rasszok meg hasonlók, hanem, hogy vissza is élnek ezzel több esetben. Pl a ghostbusters remake esetében sírt az egyik főszereplőnő, hogy nem a női verziót viszik tovább, pedig ez nem nemi diszkrimináció, egyszerűen megbukott és nem azért, mert nők voltak a főszereplői, egyszerűen nem lett jó a film, ezt kéne feldolgozniuk, az ocean 8 dettó, és akkor megy a fika, hogy a kritikusok csinálják ki a filmet, és ezzel kábé a nézőket is hülyének nézik, mert azért nem egysejtűek, nem lehet bármit eladni egy logóval, vagyis el lehet, de max egyszer, ha nem jó akkor meg hiába sírnak. Másik példa egy leszbikus irónő amiatt fakad kia neten, hogy nem olvasnak az emberek leszbikus női sci-fi íróktól, kérdem én miért kéne nekem, hogy ez szempont legyen ? Írói álnévvel kábé lehet, tökmindegy, hogy szoknya vagy nadrág, pláne, hogy a női írók pont, hogy menők a tvijlájkok meg a szürke 50-ek óta, a minőség persze már más kérdés, de azt külön kihangsúlyozni, hogy kivel bújik ágyba azt meg értem, mi közöm van nekem hozzá ? Ezzel a hozzáállással van a baj, azt már csak lábujjhegyen írom le, hogy még az írónő ki is emelte, hogy ne Neil Gaiman-t olvassanak az emberek, azért hagy döntse már el mindenki maga, hogy mit kitől olvas, az ilyen és hasonló femináci és túltolt pc baromságokkal meg pont annak az ügynek ártanak amit támogatni szeretnének, tipikus öngólok, de max mosolyogni szabad rajta, mert ha szóvá teszed te vagy kirekesztő, és ez az ami már nagyon nem az esélyegyenlőségről szól, hanem sima osztályharc, vagy inkább cicaharc. De régen túlbeszéltük ezt már, és nem offolok többet ide, mert nem kéne zsozsónak túltolni az offot.

2019-02-26 15:05:08 - SnakePlissken @ pmajkel Nekem ezzel nincs is bajom, ahogy le is írtam, azt hittem, hogy átment. Nem ez a baj hanem, hogy túltolták már régen és messze még a vége, lassan a komcsiellenes feketelistára emlékeztet kis túlzással a dolog. Amit pl James Gunnal csináltak kábé kabaré, erős a humora ez tény, olyan Kevin Smith féle, ezt sosem tagadta, és a 10 éves kommentjei miatt kirúgni elég röhej volt. Értem én, hogy a stúdiónak muszáj volt ezt meglépnie, így maradnak tiszták, én azokat nem értem, akik ezt felfújták, hogy alátegyenek egy tehetséges író/rendezőnek, akinek erős volt 10+ éve pár megnyilvánulása a twitteren. De neki nem az a munkája, hogy twitteren ossza a szeretetet, (pláne, hogy akkor még csak pár forgatókönyvet jegyzett, nem volt sztárrendező) hanem, hogy írjon és rendezzen, senkinek nem ártott vele, max a jóízlésnek, de ezen az alapon kábé senkinek sem lenne melója a világon, ha 10+ évre visszamenőleg igazolnia kéne, hogy nem sütött el egy túl erős viccet sem. A ló másik oldalán van már Hollywood, és a pcnácik konkrétan vadásszák már, hogy milyen filmbe/sorozatba/könyvbe/akármibe kössenek bele azon az alapon, hogy nem elég színes a szereplőgárda... Illetve, hogy lehetőleg valamelyik legyen pánszexuális is, különben kirekesztő a film ésatöbbi. Amivel az a baj, hogy olyan témákat és történeteteket rekeszthet ki amiben nem lehet gender semleges és/vagy kisebbséget nagyon bemutatni, pl egy második világháborús filmben vagy skandináv témákban ez nem annyira kivitelezhető, de ők sem érnek kevesebbet mint az afroamerikaiak, mégsem kapnak azok a forgatókönyvek túl sok figyelmet (pláne támogatást, a sorozatokat most hagyjuk, mert ott van azért még mutatóba egy-kettő azért még, kérdés az, hogy meddig) és értem, hogy nem az európai piacra készülnek ezek elsősorban, de azért meg kéne tanulni helyén kezelni már ezt a dolgot. MIkor itt járt 50cent és feldobta a ntre a negró cukorkát, hogy négert akasztanak a zacskóján, az is több volt mint vicces, és elmagyarázni neki, hogy ez nem amerika és mi nem kéne, hogy elnézést kérjünk egy másik földrész bűneiért érdekes lehetett, ahogy az is, hogy a néger a zacskón egy kéményseprő. :D Ha Oscar akkor Holocauszt vagy fekete film viszi az Oscart, ha van ilyen a listán, mert akkor a többiek hiába jelöltetik magukat, illetve gyengébb toleranciafilmek is szinte automatikusan nyernek vele, mert a toleranciakampányt tolni kell. De így nem a minőségről szól a dolog, (még csak nem is az egyenlőségről) meg a belefektetett munkáról és hozzáértésről, hanem, hogy ha Oscart akarsz tudod milyen témával kapod azt meg, és hiába teszel meg mindent, hogy valami jót csinálj, ha nem ebben a kategóriában csinálod akkor cseszheted. Mellesleg a Hillbilli suttyó nem fog beülni a tolerancia kampány filmre, csak köpköd egy csomót, hogy nem tud mit nézni a moziban, igazából egyik ilyen film sem vált meg semmit, parasztvakítás csupán, és jó reklám, de annak akinek nem mellesleg feleslegesen magyarázzák didaktikus módon azt amit amúgy is ért, annak csak

2019-02-25 13:41:21 - SnakePlissken Nem volt rossz, délutáni mozinak teljesen okés, de azért erős túlzásnak érzem, hogy ez a rasszizmusról szólna egyáltalán, a Miss Daisy sofőrje bátrabb film ennél ebben a témában, pedig nagyon nem mai darab. Erősen az Oscárra gyúrtak vele, és be is jött nekik, de mélyebben nem mertek belemenni a rasszizmus témába, inkább csak olyan limonádé szinten, viszont annak tényleg remek. Érdekes mennyi éltetik Mortensen-t a szerepben, pedig lényegesen jobb volt több szerepben is, igaz nem mostanában. Persze az Oscar bácsi csak akkor gyün ha valami éppen aktuális pc témát érint, ami már kezd (nekem, abszolút személyes véleményem) unalmas lenni, értem én, hogy szükség van az ilyen filmekre, de túl vannak már tolva, és azok a filmek amik nem akarnak szájbarágósan didaktikus módon óvodás szinten nevelni, azok kábé ki is esnek az esélyesek közül. Ma egy Rocky 1 esélytelen lenne ha nem a zsidó csődör egy fogolytáborban akit néger farkasok neveltek fel. (utolsó mondat erősen szarkazmus, egyik rasszal sincs igazán bajom, csak lassan már nem lehet másról filmet csinálni, mert ha nem felel meg a pc kritériumainak, akkor már "lőnek" is a készítőkre, pedig nem erről kéne szólnia,hogy kötelező legyen egy bizonyos százalékú rassz vagy meleg szereplő.) De, hogy ne legyek ennyire negatív, Mahershala Ali egy kiváló színész, és a True Detective-ben is baromi jó, színtől, nemtől, és szexuális beállítottságtól függetlenül (az utolsó pl nem is értem miért téma egy filmnél, vagyis értem én... csak szerintem baromira magánügye a színészeknek, amik nem is adnak az alakításukhoz igazából semmit).

2019-02-23 23:16:06 - ZSOLT10 Ez egy nagyon jó film.

2019-02-23 20:15:37 - szelecske köszönet - léleksímogató alkotás volt számomra :) :) :)

2019-02-23 12:37:20 - dmxtrue hatalmas film
NAGY KOSZONET

2019-02-22 21:06:33 - Poktor Nagyon köszönöm !

2019-02-18 16:18:28 - fuji001 Nagyon jó kis film! Ajánlom figyelmébe mindenkinek

2019-02-03 16:16:12 - zotya54 Nekem is tetszett még feliratosan.aki meg olyant lát benne hogy buzi a csóka(Sam Taylornak nevezetnek) hát szégyelhetné magát inkább!

2019-01-11 21:46:58 - SlevinKelevra Köszönöm a feltöltést.

2019-01-07 01:24:45 - SamTaylor Nem jó, mégpedig azért mert ezt is a PC kabaréra (Oscar) csinálták. Nem volt elég nekik a fekák elleni rasszizmus kiemelése áá az kevés lett volna, nagyobb eséllyel indul ha még buzi is a csóka. És talán azért a filmben evett először rántott csirkét mert még vega is volt. Sőt előző életében meg egy feminista kínai nemtelen bevándorló.

2019-01-06 12:11:03 - Katina Egyet értek gifacio-val. Remek film, semmi túlzás, csöpögős erőltetett idealizáció. Mortensen tényleg jó (nem gondoltam, hogy ilyen jó színész).
Egyszerű mégis remek történet. Köszönöm a feltöltést és feliratozást is!!!!!