Lear Király

Beágyazott videó
cover
Eredeti cím:
King Lear
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2018
Játékidő:
115 perc
imdb_icon értékelés:
6.1
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Anthony Hopkins (Lear), Emma Thompson (Goneril), Jim Broadbent (Earl of Gloucester), Christopher Eccleston (Oswald), Emily Watson (Regan), Anthony Calf (Duke of Albany), Jim Carter (Earl of Kent), Karl Johnson (Fool), Tobias Menzies (Duke of Cornwall), Andrew Scott (Edgar), Chukwudi Iwuji (King of France), John Macmillan (Edmund), Simon Manyonda (Duke of Burgundy), Samuel Valentine (Lear's Gentleman), Florence Pugh (Cordelia)
Megtekintések:
2,621 (1,902)
Leírás:
A klasszikus történet kortárs feldolgozásában Lear egy totalitárius katonai diktatúra vezetője Angliában. Három lánya van, a legidősebb Goneril, a középső Regan, és a legkisebb, Cordelia. A nyolcvanéves uralkodó elhatározza, hogy megosztja a királyságát a lányai között aszerint, mennyire szeretik őt. Amikor a legkisebb lány, Cordella nem hajlandó hízelegni neki, a sértett Lear haragra lobban, és elűzi őt. Döntése végzetes hatással van a családjára és az országra. Shakespeare királydrámájából.
Hirdetés - sFilm.hu ajánló
Hozzászólások

2018-12-21 14:40:41 - toltsdfel gifacio akkor lehet rosszul fejeztem ki magam bocsánat nem támadó jelleggel írtam,hogy a feltöltést szidnád ... :)

2018-12-21 12:29:40 - toltsdfel gifacio igazad van de sokan szeretik az ilyen stílusú filmeket csak azért vettem fel meg sehol sincs még fent :)